Antena Căutare

Ce preparat s-a servit în timpul conclavului. Rețeta datează de mai bine de 800 de ani

În timpul alegerii noului Suveran Pontif cardinalii servesc un anumit reparat. Iată despre ce este vorba.

Galerie
Ce au mâncat cardinalii electori în timpul conclavului | GettyImages,Shutterstock

Cardinalii electori consumă un anumit preparat în timpul conclavului. Rețeta acestuia datează de mai bine de 800 de ani.

Citește și: Cine au fost părinții Papei Leo al XIV-lea. Credința i-a fost insuflată de mic. Ce l-a determinat să-și aleagă acest drum în viață

Ce mănâncă în timpul conclavului cardinalii electori

În timpul conclavului, cardinalii servesc Pasta del Conclave. Este un preparat tradițional care se pregătește după o rețetă veche de mai bine de 800 de ani.

Articolul continuă după reclamă

La fel ca orice detaliu care ține de alegerea unui nou Suveran Pontif, nici mâncare servită nu este neglijată. În timpul conclavului, cardinalii sunt izolați de lumea exterioară. Aceștia rămân în Capela Sixtină până ajung la un consens. Pe parcursul conclavului, ei consumă același tip de mâncare, și anume Pasta del Conclave.

Citește și: Ce detalii au ieșit în evidență la prima apariție publică a noului Papă. Ce fel de lider al Bisericii Catolice va fi

Acest preparat este foarte simplu și conține doar paste - lungi sau scurte - servite cu unt și parmezan sau, așa cum preferă unii cardinali, cu pecorino în loc de parmezan.

Pasta del Conclave are o semnificație aparte. Este un preparat auster care reflectă sobrietatea momentului, dar și valorile promovate de Biserica Catolică. De asemenea, este sățios, dar destul de ușor, astfel încât să nu perturbe buna desfășurare a procesului de aleger al Papei.

Pastele folosite la prepararea acestui fel de mâncare sunt făcute de mână, din grâu dur cu ulei de măsline extravirgin.

Citește și: Nicușor Dan, mesaj cu însemnătate pentru Papa Leo al XIV-lea. Ce detaliu mai puțin știut a ieșit la iveală

Conform unei surse, acest preparat datează de sute de ani, apărând în documente încă din secolul al XIII-lea. Se spune că Papa Grigore al X-lea a luat această inițiativă, după un conclav care a durat nu mai puțin de trei ani. Astfel Papa Grigore al X-lea a decis să simplifice meniul cardinalilor electori.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Cine este Robert Prevost, noul Papă ales de Conclavul de la Vatican

O altă decizie luată de Papa Grigore al X-lea ține de reducerea la o singură masă pe zi pentru cardinali în timpul conclavului dacă acesta durează mai mult de o săptămână. Acesta considera că astfel cardinalii vor fi motivați să decidă rapid.

Acest obicei se ține și în ziua de astăzi, Pasta del Conclave fiind un adevărat simbol al Vaticanului.

Cine au fost părinții Papei Leo al XIV-lea. Credința i-a fost insuflată de mic. Ce l-a determinat să-și aleagă acest dru... Monica, soția lui Ionel Ganea, primele declarații după accidentul cumplit în care a fost implicat fiul ei. Filmul traged...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Comentarii


Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x