Antena

Noi controale pentru proprietarii de terenuri afectate de ambrozie. Cetățenii vor fi amendați dacă nu execută lucrări de curățare

Proprietarii care nu efectuează lucrări de curățare riscă amenzi de până la 5.000 de lei pentru persoanele fizice şi până la 20.000 pentru cele juridice. Iată de când se vor aplica sancțiunile!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 18 Iunie 2024, 11:51 | Actualizat: Marti, 18 Iunie 2024, 12:52
Galerie de imagini
Apar noi controale pentru ambrozie. Proprietarii de terenuri afectate vor fi amendați dacă nu efectuează lucrări de curățare
Facebook Primăria Sectorului 6 / Shutterstock.com

Sezonul de înflorit al ambroziei a început, iar autoritățile sectorului 6 al Capitalei au pornit o acțiune de control asupra proprietarilor de terenuri afectate de această plantă periculoasă.

Pentru că ambrozia este o plantă care provoacă alergii puternice mai ales la persoanele care sunt sensibile la polen, Poliția Locală ia măsuri pentru a evita îmbolnăvirea oamenilor în plin sezon.

Pe aceeași temă

Iată când se vor efectua controalele, când se aplică avertismente, dar și când vor fi amendați oamenii dacă nu își curăță ambrozie de pe propriile terenuri.

Poliția locală a pornit controalele în Sectorul 6

Ambrozia este o plantă extrem de periculoasă pentru o mare parte din populație pentru că polenul acesteia poate declanșa simptome severe precum: strănut continuu, secreție nazală și mâncărime la nivelul ochilor și gâtului, simptome care pot duce treptat la complicații foarte grave precum: rinite alergice, conjunctivite alergice, astm bronșic, dermatită de contact, dar și anafilaxie, reacție care poate fi letală atunci când nu se administrează tratament medicla de urgență.

Faptul că polenul de ambrozie poate fi transportat în aer pe distanțe mari de vânt, reprezintă un real pericol pentru că, astfel, chiar și persoanele care nu se află în apropierea unor terenuri afectate de această plantă pot fi expuse la polen și pot dezvolta simptome alergice severe.

De la începutul anului 2024 autortitățile au transmis deja 107 somații pentru 70 de terenuri din Sectorul 6 unde a fost identificată ambrozia.

Pe aceeași temă

„Acum este perioada de înflorire pentru buruiana care provoacă boli alergice, motiv pentru care Poliţia Locală Sector 6 face controale dese pe terenurile din apropierea zonelor locuite. Ambrozia trebuie eradicată de acum, în caz contrar, la finalul verii va elibera în aer polenul periculos.

De la începutul anului şi până la momentul de faţă, oamenii legii au transmis 107 somații pentru 70 terenuri posibil afectate de ambrozie.

ATENȚIE! După această etapă, se vor da avertismente şi #sancțiuni. Acestea din urmă nu sunt mici deloc - până la 5.000 de lei pentru persoanele fizice şi până la 20.000 pentru cele juridice.” transmit reprezentanții Primăriei Sectorului 6 pe pagina oficială de Facebook.

Recomandari A1

„Anul acesta vara a venit de timpuriu, ne așteptăm ca polenizarea să se petreacă mai devreme, undeva la final de iulie, început de august. Combaterea ambroziei trebuie făcută pentru a reduce cantitatea de polen eliberată în aer şi, implicit, riscul de a ne îmbolnăvi”, spune Liliana Ilco, doctor biolog şi polițist local în cadrul Serviciului Protecția Mediului, citată de Primăria Sectorului 6.

În acest sens, oficialii au făcut public și un calendar pentru combaterea ambroziei pe care oamenii ar trebui să îl respecte pentru a nu fi amendați și, bineînțeles, pentru sănătatea locuitorilor.

Iată calendarul:

„Experiența anilor trecuți ne spune că Giuleşti Sârbi, este o zonă „sensibilă”. Sunt acolo câteva terenuri unde am constatat prezența ambroziei, din fericire nu în număr atât de mare ca în trecut.

Desfășurăm anual controale şi astfel reușim să-i responsabilizăm pe proprietari. Mare parte dintre ei au curățat terenurile de gunoaie şi de buruieni, aşa cum s-a întâmplat pe strada Podul Dâmboviței.

#Ambrozia este însă o plantă care crește foarte repede, mai ales în perioadele ploioase. De aceea, odată defrișate, pe multe suprafețe se creează un mediu propice pentru dezvoltarea ei. Acesta este motivul pentru care facem periodic reverificări.

Facem apel la toți deținătorii de terenuri din #Sectorul6 să îşi curețe terenurile de #buruieni şi de gunoaie! Pentru buzunarul lor și sănătatea tuturor!” au mai transmis oficialii.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
controale ambrozie amenzi proprietari terenuri plante
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Bernadette Szocs luptă pentru aur la WTT Star Contender Bangkok 2024. În perioada 2 - 7 iulie, competiția se vede LIVE în AntenaPLAY
Stirile zilei Subiecte Bac 2024 - Matematică. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a 12-a la a doua probă scrisă a examenului
Videoclipul zilei
Citește și
Controale în piețe și locuri aglomerate
Ludovic Orban, detalii importante despre noile restricții. Autoritățile pregătesc controale la sânge
Pedepse pentru călătorii fără mască din autobuz
Redeschiderea restaurantelor, imposibilă în aceste momente. Ludovic Orban anunță controale drastice:...
Video recomandate
Video
Citește și
Cele mai sigure și eficiente metode prin care poți scăpa de petele pigmentare Catine.ro
Taro Emir Tekin a fost surprins alături de prieteni în vacanță. Gestul pe care l-a făcut actorul i-a luat prin... Happy Channel
Rezolvarea subiectelor la BAC Română 2024. O profesoară de română îți arată ce trebuia să scrii Libertatea.ro
Vine mama tuturor crizelor: O putere occidentală are o ”gaură” colosală de 22.000 de miliarde de dolari Ziare.com
Pasiunea secretă pe care a avut-o Ileana Stana Ionescu: „Aşa a fost să fie! Am urmat un alt drum” AntenaSport
Petrecere FABULOASĂ pentru fiul Nadiei Comăneci, organizată de Anastasia Soare. Cum arată Dylan, care tocmai a... Elle
Cartofi franțuzești în varianta românească. Rețetă perfectă de cină rapidă și gustoasă Spynews.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în... BZI
Maria Dragomiroiu, la un pas de moarte! „Am simțit-o pe mama dintr-o data lângă mine!“ BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Spumă de zmeură fără zahăr, gata în 10 minute. Desert dietetic HelloTaste.ro
Subiectele la Matematică şi Istorie, de la Bacalaureat 2024, au ajuns pe internet la puțin timp după accesul în... Antena3.ro
De ce lansează Google Pixel 9 atât de devreme. Evenimentul Made by Google a fost mutat cu peste 2 luni useit
Horoscopul zilei de 1 iulie 2024. Leii vor avea parte de succes. Află ce se înâmplă cu zodia ta Catine
Câți bani face anual Revolut, banca unde au conturi milioane de români. Șeful companiei anunță cel mai bun an... Wall-Street
Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, din nou împreună? Cei doi au plecat ca o familie la Paris Kudika
AVEM subiectele la MATEMATICĂ la Bac 2024. Ce exerciții le-au picat elevilor Playtech
Bacalaureat 2024. Ce subiecte s-au dat Istorie Redactia.ro
Subiecte Bac 2024 - Matematică. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a 12-a la a doua probă scrisă a examenului Observator
Remedii tradiționale pentru durerea de cap vs. tratamente moderne pentru durerea de cap. De ce este importantă... MediCOOL
Tartă cu caise proaspete și fulgi de migdale HelloTaste
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în... ProSport
Pe ce dată vine MEGA-canicula în România. Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de 44 grade Celsius în... Gandul
Câți lei a dat acest turist, pe 100g de hamsii, în Eforie Nord. A crezut că nu vede bine CanCan
Cum poți crește frații ca să se înțeleagă între ei. Există un motiv de bucurie pentru părinți, potrivit... DeParinti
Paris Hilton a postat un videoclip adorabil cu fiul ei, marcând una dintre cele mai mari realizări din viața... ZUTV
Ce se va întâmpla cu AI până în 2045, potrivit experților. Oamenii vor fi afectați semnificativ UseIT
Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare Hello Taste