Antena

Peste 125 000 de Tesla sunt rechemate în service. Ce defecțiuni au modelele vizate

Tesla a anunțat rechemarea a peste 125 000 de mașini! Ce probleme au apărut și ce decizie a luat Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 05 Iunie 2024, 12:09 | Actualizat: Miercuri, 05 Iunie 2024, 13:24
Galerie de imagini
Peste 125 000 de Tesla sunt rechemate în service.
Shutterstock.com

Tesla recheamă 125 227 de autoturisme din cauza undei defecțiuni care poate apărea la sistemul de avertizare a centurilor de siguranță.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA a făcut anunțul vineri 31 mai 2024!

Pe aceeași temă

Iată ce modele sunt vizate și de ce problema este atât de gravă!

Peste 125 000 de Tesla sunt rechemate în service

Tesla recheamă 125 227 de mașini din Statele Unite pentru remedierea problemelor apărute la sistemul de avertizare a centurilor de siguranță.

Defecțiunile pot crește riscul de rănire în caz de accident, potrivit informațiilor oferite de Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA.

Autoritatea de reglementare a transmis că mașinile nu au respectat cerințele federale de siguranță, dat fiind faptul că semnalele vizuale și sonore ale centrurii de siguranță nu s-ar fi putut activa atunci când șoferul nu folosește centura.

Rechemarea este valabilă pentru anumite modele de mașini, și anume:

Pe aceeași temă

De asemenea, Tesla va lansa o nouă actualizare de software over-the-air pentru remedierea problemelor, implementarea începând din această lună.

Recomandari A1

Potrivit Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA, se va elimina dependența de senzorul de ocupare a scaunului șoferului din software, luându-se în calcul de acum înainte doar catarama centurii de siguranță a șoferului și starea de funcționare a autoturismului pentru activarea semnalelor de aducere aminte a centurii de siguranță.

Pentru un moment, Tesla nu cunoaște cazuri de accidente, decese sau răni care ar fi putut avea loc în contextul problemei descoperite, scrie fox5vegas.com.

Faptul că semnalele vizuale și sonore ale centurii de siguranță nu se declanșau în momentul în care ar fi trebuit a fost o problemă serioasă pe care reprezentanții au luat-o în calcul pentru rechemarea autoturismelor vizate.

Pe aceeași temă

Rechemarea mașinilor nu se întâmplă pentru prima dată în cazul Tesla, aceasta rechemând 200 000 de vehicule în luna ianuarie a acestui an din cauza unei defecțiuni de software care ar fi putut împiedica vizibilitatea șoferilor în timpul marșarierului, scrie Digi24.ro.

Și în luna aprilie au fost chemate aproape 4 000 de modele Cybertrucks pentru a fi reparată o pedală de accelerație care s-ar putea desprinde, și ulterior, s-ar putea bloca.

Autoritățile americane de reglementare a siguranței auto au decis deschiderea unei investigații pentru a se putea stabili dacă Tesla a rechemat în mod adecvat peste 2 000 000 de autoturisme în luna decembrie a anului trecut pentru instalarea de noi dispozitive de protecție pentru pilotul automat.

Această investigație a fost deschisă în cursul lunii aprilie în contextul unei serii de accidente care au atras în mod vizibil atenția.

Whatsapp LinkedIn
tesla mașini autoturisme vehicule service rechemare
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei Fabrica unde se produce zahărul 100% românesc. 500 de fermieri din ţară contribuie la producţia impresionantă
Videoclipul zilei
Citește și
Elon Musk a devenit tată pentru a 12-a oară. Cine este actuala parteneră a miliardarului
Pilotul automat al Tesla, accident cu două mașini ale poliţiei
O instanţă germană interzice Tesla să promoveze sistemul autopilot al automobilelor sale
Tesla reduce preţul SUV-ului Model Y cu 3.000 de dolari, la doar patru luni de la lansare, din cauza...
Video recomandate
Video
Citește și