Simularea BAC 2024 la proba la alegere a profilului și specializării: subiecte și barem. Ce au avut de rezolvat elevii
Continuă simularea examenului de bacalaureat 2024. Pe 6 martie se susține proba la alegere a profilului și specializării. Subiectele și baremul se afișează la ora 15:00.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 06 Martie 2024, 10:07 | Actualizat: Miercuri, 06 Martie 2024, 15:43- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Simularea examenelor naționale continuă. În perioada 4 - 7 martie se va susține simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat (clasa a XII-a și a XIII-a seral/fără frecvență).
Simularea BAC 2024 la proba la alegere a profilului și specializării: subiecte și barem. Ce au avut de rezolvat elevii
A început simularea examenului de bacalaureat. Astăzi, 6 martie, se susține proba la alegere a profilului și specializării.
Pe aceeași temăPeste 146.000 de elevi vor susţine probele în 1.320 de unităţi. Acest an este primul în care evaluarea lucrărilor se va realiza divitalizat. Anul trecut, 67,6% dintre elevii care au susținut probele la matematică sau istorie au obținut notată de trecere la simulare bacalaureat 2023
Calendarul probelor:
4 martie 2024: Proba scrisă la Limba și literatura română
5 martie 2024: Proba scrisă obligatorie a profilului
6 martie 2024: Proba scrisă la alegere a profilului și specializării
7 martie 2024: Proba scrisă la Limba și literatura maternă.
Rezultatele vor fi afișate pe 15 martie.
Update: Cei care au ales să dea proba la Geografia au avut, printre altele, să precizeze numele a trei unități de relief pe care le străbate sau le delimitează fluviul Dunărea, conform Edupedu.ro.
Elevii de la Filiera teoretică — profilul real; Filiera tehnologică — profilurile: tehnic, resurse naturale şi protecţia mediului; Filiera vocaţională — profilul militar pot alege să dea probă scrisă la Biologie vegetală.
La subiectul I sunt întrebări de tip grilă. La subiectul II au avut de precizat cele trei tipuri de elemente figurate din compozitia sângelui și câte un rol pentru două dintre ele.
La fiecare disciplină, elevii au avut de rezolvat câte trei subiecte.
La Anatomie, elevii au avut de rezolvat tot 3 subiecte, iar primul a fost de tip grilă. La anatomie, elevii au avut de răspuns unor întrebări despre ADN și ARN și despre funcțiile organismului uman.
La Psihologie, elevii au avut de prezentat, într-o jumătate de pagină, caracterul Anei Aslan, conform teoriei lui G.W. Allport.
Cei care au ales Informatica, au putut alege între Limbajul Pascal și Limbajul C/C++. Subiectele au fost notate cu 20, 40, respectiv 30 de puncte.
La Filosofie, la subiectul II elevii au avut de analizat într-o pagină, problematica raportului existent între plăcere şi moralitatea unei acţiuni, din perspectivă filosofică. Iar la subiectul III au trebuit să explice corelație existentă între termenii rațiune și libertate, utilizând termenii mentionați în sens filosofic.
La Economie, elevii au avut la primul subiect de răspuns la întrebări de tipul adevărat sau fals. La al doilea subiect au avut de rezolvat cerințe pe baza unui tabel. Iar la subiectul al III-lea au avut de rezolvat cerințe pe marginea unui text despre antreprenoriat.
Baremele pentru proba la Informatică, Fizică, Anatomie, Chimie și Biologie vegetală și animală se găsesc aici.
Baremele pentru Sociologie, Geografie, Logică, Psihologie, Economie și Filosofie se găsesc aici.
Rămâneți pe a1.ro, în curând vom publica subiectele la proba de alegere a profilului și specializării.
Pe aceeași temăPotrivit Edupedu.ro, simularea de astăzi este susținută la una dintre 11 discipline:
- Anatomie și fiziologie umană
- Biologie vegetală și animală
- Chimie
- Economie
- Fizică
- Geografie
- Informatică
- Logică, argumentare și comunicare
- Psihologie
- Sociologie
- Filosofie
Pe aceeași temăPotrivit Ministerului Educației: „Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00.”
În comunicatul Ministerului se specifică faptul că notele nu se trec în catalog, excepție făcând situațiile în care acest lucru este solicitat de elevi sau părinți.