- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Simularea examenelor naționale continuă. În perioada 4 - 7 martie se va susține simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat (clasa a XII-a și a XIII-a seral/fără frecvență).
Simularea BAC 2024 la Istorie: subiecte și barem. Ce au avut de rezolvat elevii
A început simularea examenului de bacalaureat. Astăzi, 5 martie, se susține proba la Istorie.
Peste 146.000 de elevi vor susţine probele în 1.320 de unităţi. Acest an este primul în care evaluarea lucrărilor se va realiza divitalizat. Anul trecut, 67,6% dintre elevii care au susținut probele la matematică sau istorie au obținut notată de trecere la simulare bacalaureat 2023.
Citește și: Simularea BAC 2024 la Limba și literatura Română: subiecte și barem. Ce au avut de rezolvat elevii
Calendarul probelor:
4 martie 2024: Proba scrisă la Limba și literatura română
5 martie 2024: Proba scrisă obligatorie a profilului
6 martie 2024: Proba scrisă la alegere a profilului și specializării
7 martie 2024: Proba scrisă la Limba și literatura maternă.
Rezultatele vor fi afișate pe 15 martie.
Rămâneți pe a1.ro, în curând vom publica subiectele la proba de Istorie.
Citește și: Simularea BAC 2024 la Matematică: subiecte și barem. Ce au avut de rezolvat elevii
Potrivit Edupedu.ro, la proba de astăzi la Istorie, elevii au avut de scris următoarele:
„Subiectul I a avut mai multe cerințe pe baza a două texte suport de I.A. Pop, I. Bolovan, Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova, și un fragment din K. Hitchins, Scurtă istorie a României.
La subiectul al III-lea, candidații au avut să elaboreze, în aproximativ două pagini, un eseu despre evoluția politică a României în secolul al XX-lea, având în vedere următoarele:
- prezentarea unui aspect referitor la democrația existentă în România, în deceniul trei al secolului al XX-lea;
- menționarea a două caracteristici ale Constituției din 1938;
- precizarea unei legi fundamentale adoptate în România între anii 1951-1970 și menționarea a două prevederi ale acesteia;
- formularea unui punct de vedere referitor la regimul politic din România în perioada 1991-2000 şi susţinerea acestuia printr-un argument istoric.”
Potrivit Ministerului Educației: „Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00.”
În comunicatul Ministerului se specifică faptul că notele nu se trec în catalog, excepție făcând situațiile în care acest lucru este solicitat de elevi sau părinți.