China, prinsă cu minciuna! Adevărul despre începutul pandemiei de coronavirus, descoperit! „Cifrele arată totul”
China s-a confruntat cu de zece ori mai multe cazuri de gripă, în decembrie 2019, decât a înregistrat în aceeași perioadă, în anul precedent. Există suspiciuni că aceste cazuri de gripă au fost, de fapt, cazuri de coronavirus (COVID-19).
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 19 Iunie 2020, 14:56 | Actualizat: Vineri, 19 Iunie 2020, 14:59Oficialii din domeniul sănătății de la Beijing au avertizat cu privire la COVID-19 pe 31 decembrie, după ce 40 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie. Noul coronavirus a ajuns în Thailanda, după două săptămâni.
Au tot apărut suspiciuni cu privire la acuratețea datelor furnizate de China cu privire la pandemia de coronavirus, după ce au fost depistate cazuri ce au apărut încă din noiembrie și după ce câteva studii au sugerat că adevăratul bilanț al morților ar fi mult mai mare decât cel oficial.
Acum un grup de cercetători din Taiwan a atras atenția asupra faptului că oficialii chinezi au raportat 1,2 milioane de cazuri de gripă, în decembrie 2019 – de aproape zece ori mai multe, decât în aceeași perioadă a anului anterior.
Ce adevăr ar ascunde China, în privința pandemiei de coronavirus
În plus, cercetătorii susțin că oficialii chinezi s-au oprit din a raporta cazuri de gripă pe 27 decembrie – cu patru zile înainte de a fi raportate primele cazuri de COVID-19.
„Avem motive să credem că explozia neobișnuită de cazuri de gripă din decembrie a reprezentat, de fapt, o răspândire nedetectată a noului coronavirus.
Estimăm că zeci de mii de oameni ar fi putut fi infectați cu COVID-19, până la sfârșitul lunii decembrie”, au spus cercetătorii din Taiwan, potrivit Daily Mail.
Un alt studiu a arătat că în Wuhan, la crematorii intrau 2.000 de decedați pe zi, până în cea de-a doua săptămână a lunii februarie, deși bilanțul oficial al morților de COVID-19 din China era de 700.
Potrivit estimărilor făcute pe baza acestei observații, până pe 23 martie, aproximativ 36.000 de oameni au murit în Wuhan, în timp ce bilanțul negru la nivelul întregii țări era de 2.524.
Până acum, bilanțul deceselor raportat de China, în rândul pacienților cu COVID-19, este de 4.634., iar numărul total de cazuri, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus – de 83.325.
Beijing dă vina pe Europa, pentru al doilea val de coronavirus
În prezent, Beijing impune noi restricții, după ce a înregistrat o creștere bruscă a cazurilor de coronavirus, după ce, timp de aproape două luni, nu s-ar mai fi înregistrat nici un caz de COVID-19. În plus, cercetătorii chinezi spun că, potrivit genomului coronavirusului din cel de-al doilea val, acesta „vine din Europa”.
Piaţa angro Xinfadi, principalul loc de aprovizionare cu fructe şi legume din Beijing, este suspectată de faptul că este sursa acestor noi contaminări. Virusul a fost descoperit pe planşe pe care se taie somon importat.
Autorităţile au publicat în noaptea de joi spre vineri noi informaţii despre reapariţia epidemiei şi au împărtăşit genomul virusului cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi oameni de ştiinţă străini.
„Potrivit rezultatelor preliminare ale epidemiologiei genomice, acest virus ar veni din Europa”, a declarat un funcţionar de rang înalt de la Centrul chinez de control şi prevenire a bolilor, Zhang Yong.
„Însă este diferit de (tulpina) virusului care circulă în prezent în Europa. El este mai vechi”, a precizat el într-un articol publicat de Comisia naţională chineză de luptă împotriva corupţiei.
Pe aceeași temăEl apreciază că ar putea fi vorba despre o versiune care a circulat pe continentul european în urmă cu mai multe săptămâni sau luni.
Zhang Yong evocă mai multe ipoteze - virusul ar fi putut fi adus din Europa prin alimente congelate sau se afla de mult timp în piaţa din Xinfadi, unde ar fi profitat de umiditate şi de întuneric pentru a supravieţui, de unde asemănarea acestuia cu tulpini mai vechi.
„Este posibil ca virusul care provoacă azi o epidemie la Beijing să fi călătorit de la Wuhan până în Europa şi să fi revenit acum în China”, apreciază Ben Cowling, un profesor la Şcoala de Sănătate Publică de la Universitatea din Hong Kong.
În total, Beijingul înregistează 183 de bolnavi de COVID-19 din cauza noului focar de epidemie, potrivit unor date oficiale.
China continuă să interzică intrarea pe teritoriul său a unor străini şi şi-a redus foarte puternic numărul legăturilor aeriene internaţionale.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ţară se înregistrează 293 de bolnavi de COVID-19 - cel mai mic nivel de la începutul lui mai.