Antena

Caleb Swanepoel este surferul care face valuri pe Internet, deși nu are un picior. Tânărul a fost atacat de un rechin, la 19 ani

Caleb Swanepoel s-a îndrăgostit de surfing după ce un rechin alb, care l-a atacat când avea 19 ani și i-a sfâșiat un picior. Întâmplarea aceasta dramatică i-a schimbat întreaga viață.

Publicat: Joi, 29 Iulie 2021, 19:01 | Actualizat: Vineri, 30 Iulie 2021, 12:04
Galerie de imagini
Caleb Swanepoel este surferul care face valuri pe Internet, deși nu are un picior. Tânărul a fost atacat de un rechin, la 19 ani
Profimedia

Caleb Swanepoel este un tânăr actor care s-a apucat de surf după ce un rechin alb, cunoscut și ca "Marele Alb" sau "Ucigașul Mărilor", i-a sfâșiat un picior.

Caleb Swanepoel este surferul care face valuri pe Internet, deși nu are un picior. Tânărul a fost atacat de un rechin alb, la 19 ani

Tânărul are 26 de ani și provine din Cape Town, Africa de Sud. Avea doar 19 de ani când viața i s-a schimbat pentru totdeauna. Era cu familia într-o vacanță, când a decis să meargă să înoate împreună cu fratele lui.

Caleb Swanepoel: "Nu știu de ce, dar aveam sentimentul acela că ceva urma să se întâmple".

Mama și surorile lui Caleb au fost martore întâmplării care urma. În timp ce înota împreună cu fratele lui, Caleb a fost atacat de rechin. Mamiferul l-a tras sub apă și i-a distrus piciorul drept complet, de la genunchi în jos.

Doar printr-o minune, medicii l-au putut salva. Pentru că nu a pierdut atât de mult sânge și pentru că organismul lui e sănătos, tânărul a supraviețuit.

Caleb Swanepoel, surferul fără un picior: "Într-o zi ești așa, apoi ești altfel. Nu ai un manual care să îți spună ce să faci când îți pierzi un picior"

Caleb Swanepoel a povestit pentru canalul Truly de pe Youtube: "Am simțit cum sunt prins și tras sub apă. Mi s-a părut că am o experiență de ieșire din propriul corp, mi s-a părut că nu e adevărat. Am crezut că nu voi supraviețui".

Odată ce l-a lăsat pe Caleb, rechinul ucigaș s-a dus spre fratele lui și i-a mușcat din încălțările din cauciuc, dar nu i-a perforat piciorul. Caleb a reușit să ajungă la mal cu ajutorul fratelui, apoi s-a prăbușit în brațele mamei lui care a început să plângă atunci când l-a văzut. Mai departe, Caleb a ajuns la spital, de urgență.

Tânărul a reușit să se ridice din patul de spital, în cele din urmă, folosind un antemergător, după cinci zile, apoi a trecut la cârje. După doar o lună, s-a întors în apă. Cu o decizie în minte: să se apuce de surf. Și a reușit. În momentul de față, tânărul atlet face surf cu o proteză care se blochează în placa de surf. Nu a renunțat nicio clipă la pasiunile lui: înoată, face sport la sală, merge pe munte.

Recomandari A1

Medicii au fost uimiți de optimismul lui. "Nu era dramatic, la modul: 'Ce o să fac acum cu viața mea? Nu pot să alerg, nu pot să fac sport, nu pot să fac nimic, sunt inutil'. El era: 'Hey, hai să văd ce pot să fac cu proteza asta'", a spus un medic care s-a ocupat de Caleb. "E unul dintre puținii pacienți care au făcut în așa fel încât rana respectivă să nu pară că există".

Caleb: "E ciudat pentru că într-o zi ești așa, apoi ești altfel. Nu ai un manual care să îți spună ce să faci când îți pierzi un picior, cum să te descurci mai departe".

Aproape cinci mii de oameni îl urmăresc pe Instagram pe Caleb, care încearcă în fiecare zi să arate că povestea lui poate fi o lecție de viață pentru oricine. Fanii îl apreciază și îi spun deseori cât de mult îi motivează.

Caleb a fost invitat și la un eveniment dedicat surfing-ului, un campionat, de fapt, și a reușit să câștige la categoria lui, astfel că a putut să își reprezinte țara mai departe în competițiile mondiale dedicate surfing-ului.

Caleb a declarat: "Dacă e să iau ceva din întâmplarea care m-a marcat pe viață, este să apreciezi tot ceea ce ți s-a dat. Eu vreau să le arăt celor care au o dizabilități că nu asta îi definește, ci este doar o parte din ei înșiși".

Tânărul este în prezent și actor, care promite multe. Caleb: "Toată experiența mea din spital, trecând prin tot ce am trecut, supraviețuind. E un miracol că am rămas în viață în ziua aceea, trebuie să îl văd ca pe un miracol, ca pe un lucru pozitiv. Cu siguranță mă simt mai capabil decât incapabil".

Whatsapp LinkedIn
caleb swanepoel atac rechin surf picior pierdut
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 se vede LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă, cum s-a făcut!"
Video recomandate
Video
Citește și
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri Catine.ro
Țara în care Burak Özçivit visează să joace. Declarația a fost primită cu uimire Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
O româncă vrea să afle unde lucrează cei care stau la cafenea luni la ora 11 și conduc mașini scumpe:... Ziare.com
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea... Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă HelloTaste.ro
Ouă de Paște vopsite natural. Trucuri simple pentru a obține o culoare intensă, fără coloranți periculoși Antena3.ro
Telefonul ar asculta tot ce vorbești. Soluția simplă la care poți apela pentru a împiedica acest lucru useit
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Zile libere plătite sau concediu sabatic? Cum să te descurci cu banii în concediul sabatic, dacă vrei să... Wall-Street
Cum se pregătesc românii în așteptarea sărbătorilor de Paște Kudika
Pască fără aluat, rețeta lui Teo Trandafir de care te vei îndrăgosti. E foarte simplu de preparat Playtech
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent Redactia.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac... Observator
Alimente împotriva inflamației cronice. De ce pot ameliora simptomele MediCOOL
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată HelloTaste
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal! ProSport
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest serviciu de excepție. Se întâmplă în luna mai 2024! Gandul
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt CanCan
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată DeParinti
BIGHIT Music a anunțat noi măsuri legale pentru a proteja drepturile membrilor din BTS. Compania de management a... ZUTV
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto UseIT
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte Hello Taste
Ultimele știri
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Bogdan Năstase a fost eliminat. Ce reacție neașteptată a avut Orlando Zaharia, la final
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Un concurent a reușit să îi impresioneze pe jurați la degustare, în al cincilea battle
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Cine a câștigat al cincilea battle. Banda a adus un verdict neașteptat. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Lăcrămioara Pintilie s-a enervat după o ceartă cu Andrea Recaldin și i-au dat lacrimile
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Richard Abou Zaki s-a înfuriat atunci când a văzut ce face Andrea. Ce a făcut Varză
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Irina Fodor a anunțat tema de gătit, dar și ce avantaj pune la bătaie în al cincilea battle
Mireasa, sezon 9. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Ionela și Albert, după ce fata a decis să plece: „În ochii mei s-a reabilitat”
Noutățile lunii Mai în AntenaPLAY!
Prognoza meteo 1 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Când se trece pe sub masă în 2024. Semnificația acestui obicei de Paște
Mai multe