Antena

Cazul extrem de rar al unei femei cu 2 utere care a născut gemeni. Ce spun medicii despre afecțiunea mamei: „Una la un milion”

O femeie cu două utere a născut gemeni, câte unul în fiecare pântec, luna trecută la un spital din nord-vestul Chinei, potrivit oficialilor din domeniul sănătății și presei de stat. Femeia are afecțiunea numită didelphys uterin, iar faptul că a născut câte un copil în fiecare pântec este un caz extrem de rar.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 02 Octombrie 2024, 14:03 | Actualizat: Miercuri, 02 Octombrie 2024, 15:52
Galerie de imagini
„Este un miracol!”. O femeie cu două utere a născut gemeni, câte unul în fiecare pântec
Shutterstock

Li, chinezoiaca cu 2 utere, a născut prin cezariană un băiat și o fată, a declarat Spitalul Popular Xi'an din provincia Shaanxi, numind acest eveniment „unul la un milion”, potrivit CNN.

„Este extrem de rar ca gemenii să fie concepuți în mod natural în fiecare cavitate a uterului și chiar mai rar ca aceștia să fie duși la termen”, a declarat spitalul.

Ce spun medicii despre afecțiunea rară a proaspetei mame

Potrivit spitalului, proaspăta mamă s-a născut cu două coluri uterine și două utere, o afecțiune numită didelphys uterin, întâlnită la aproximativ 1 din 2000 de femei.

Povestea ei a captivat presa chineză.

Pe aceeași temă

Reprezentanții spitalului au făcut public cazul chinezoaicei prin intermediul rețelelor sociale.

„Este un miracol!”, a scris un utilizator, în timp ce altul a spus: «Cât de norocoasă este!». Unii și-au exprimat îngrijorarea pentru mamă, un utilizator scriind: „Trebuie să fi fost greu și periculos pentru ea!”

Povestea lui Li părea să arate un rezultat fericit după ce s-a confruntat cu astfel de circumstanțe, spitalul dezvăluind că a pierdut o sarcină anterioară.

Dar în ianuarie, Li a rămas din nou însărcinată și a descoperit în timpul unei ecografii că aștepta nu doar un copil, ci gemeni - câte unul în fiecare pântec.

După o monitorizare medicală „strictă”, ea a născut „cu succes” un băiat de aproximativ 3,7 kilograme și o fată de 3,1 kilograme, a spus spitalul. Gemenii s-au născut când Li era însărcinată în opt luni și jumătate

Femeia a fost diagnosticată cu uter didelphys, o afecțiune rară care afectează doar 0,3% dintre femeile din întreaga lume. Această afecțiune face ca o femeie să aibă două utere complet formate, fiecare cu propriul set de ovare și oviducte. Cai Ying, un obstetrician senior la spital, a descris sarcina lui Li ca fiind un eveniment „unul la un milion”. „A fi însărcinată în fiecare dintre cele două utere prin concepție naturală este foarte rar. Am auzit doar de câteva astfel de cazuri atât din China, cât și din străinătate”, a declarat Cai.

Recomandari A1
Pe aceeași temă

Femeile cu uter didelphys se confruntă adesea cu riscuri crescute în timpul sarcinii, cum ar fi avorturi spontane, naștere prematură și alte complicații.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Whatsapp LinkedIn
sarcina femeie caz rar
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Turneul de tenis de masă | WTT China Smash 2024 se desfășoară LIVE în AntenaPLAY. Până pe 6 octombrie, fii alături de sportivii români!
Stirile zilei ANIMAŢIE. Femeie din Suceava, strivită de un copac tăiat de angajaţii primăriei
Videoclipul zilei
Citește și
O mamă a ajuns la spital după ce i s-a rupt apa la 16 săptămâni de sarcină și ulterior a născut un...
Femeia care e însărcinată cu copiii fratelui, dar susține că nu e incest. Cum e posibil: ”E o...
Cazul real al femeii însărcinată cu gemeni, pe care i-a născut la distanță de 22 de zile. Cum e posibil
O îndrăgită concurentă de la MPFM e însărcinată. A dat vestea mult așteptată recent
Video recomandate
Video
Citește și