Antena

De ce oamenii apelează la gestul ciudat de a pune usturoi sub pernă. Cei care fac asta susțin că trucul este eficient

Trucul a devenit extrem de popular în rândul oamenilor. Iată la ce ajută!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 04 Octombrie 2024, 17:05 | Actualizat: Sambata, 05 Octombrie 2024, 12:00
Galerie de imagini
De ce oamenii apelează la gestul ciudat de a pune usturoi sub pernă.
Shutterstock.com

Un truc vechi la care au apelat mii de oameni de-a lungul timpului a revenit în atenția publicului după ce mai multe persoane au decis să împărtășească „secretul” în mediul online.

Mai exact, unii oameni aleg să pună usturoi sub pernă cu un scop extem de serios, fără a se lega de superstiții sau de tradițiile din popor.

Pe aceeași temă

Iată de ce se pune usturoi sub pernă și care este indicația acestui gest!

De ce oamenii apelează la gestul ciudat de a pune usturoi sub pernă

Deși beneficiile usturoiului sunt extrem de cunoscute în lumea întreagă, oamenii nu s-au rezumat doar la administrarea acestuia sub forma unui aliment, ci l-au folosit și în alte metode pentru a face față unor anumite probleme de sănătate.

Spre exemplu, acest truc implică ca usturoiul să fie curățat și așezat sub pernă pentru a ajuta persoanele să respire mai ușor pe parcursul nopții. Leguma funcționează extrem de bine ca un decongestionant natural datorită aromei extrem de puternice.

Acest truc este folosit de cei care întâmpină probleme cu respirația, dar și de cei care se confruntă cu insomniile.

Specialiștii spun că zincul din compoziția usturoiului are proprietăți importante care ajută la relaxarea sistemului nervos, ajutând persoanele care se confruntă cu probeleme de somn să adoarmă și să respire mult mai ușor.

Totodată, usturoiul este bun și pentru scăderea tensiunii arteriale, dar și pentru stimularea sistemului imunitar.

Pe aceeași temă

Eficiența acestui truc este recunoscută de mulți oameni care au acordat o șansă gestului banal, iar acum pentru ei a devenit chiar un obicei.

Recomandari A1

Mai exact, înainte de culcare, oamenii cărora li se înfundă nasul pe parcursul nopții curăță usturoiul și îl pun sub pernă, urmând să respire fără probleme, uitând de toate problemele.

Celebra legumă conține o multitudine de vitamine și minerale, având proprietăți anticancerigene, antimicrobiene, antispastice, febrifuge, antihelmintice, stomahice, hipotensive și vasodilatatoare, scrie gândul.ro.

Leguma este bogată în săruri minerale, microelemente, insulină, dar și un complex de vitamina A, B, PP și C. Efectele antibiotice ale usturoiului date de alicină și garlicină sunt extrem de cunoscute, iar cei care sunt răciți și consumă leguma recunosc că este o metodă bună de a se pune pe picioare.

Usturoiul are extrem de multe beneficii pentru sănătate, iar printre acestea, cele mai importante sunt:

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
usturoi obicei truc
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Turneul de tenis de masă | WTT China Smash 2024 se desfășoară LIVE în AntenaPLAY. Până pe 6 octombrie, fii alături de sportivii români!
Stirile zilei Pasiunea pentru viteză l-a trimis în Cer. Octavian a murit după ce a intrat cu maşina într-un stâlp, în Argeş. Primise zeci de amenzi în 2 ani de permis
Videoclipul zilei
Citește și
Familia regală nu ar consuma niciodată aceste 4 alimente. Dezvăluirile reginei Camilla au ridicat multe...
De ce se face usturoiul albastru când îl gătești. Mai poate fi consumat după ce ajunge așa?
Super Neatza, 30 noiembrie 2022. Usturoiul: Cum e bine să-l consumăm?
Super Neatza, 19 ianuarie 2022. Rețeta lui chef Nicolai Tand: șnițel de pui și paste cu pui
Video recomandate
Video
Citește și