Țânțarii devin o problemă din ce în ce mai mare pentru populație, mai ales că în ultima perioadă au fost depistate mai multe exemplare infectate cu virusul West Nile în 4 sectoare ale Bucureștiului.
Pe lângă faptul că sunt cât se poate de enervanți, țânțarii pot fi și extrem de periculoși atunci când sunt purtători de viruși care nu au tratament, precum este virusul West Nile.
Iată cum să îți ferești curtea de țânțari printr-o metodă foarte ușoară!
Cum să îți ferești curtea de țânțari cu un truc extrem de simplu și banal
Deranjată de prezența țânțarilor în curtea sa, o femeie a luat decizia de a trece la „atac” împotriva acestora, preparând o soluție minune care să îi facă pe micii zburători să stea cât mai departe de întreaga sa locuință.
Mai exact, Sheila a luat patru căni de apă caldă și două lingurițe de scorțișoară și le-a amestecat bine până când a obținut o consistență uniformă, postând pe platforma Tik Tok totul pas cu pas.
Ea a explicat că trebuie să lași soluția obținută să se infuzeze, la fel cum se procedează și în cazul preparării ceaiului, și apoi să strecori într-o sticlă cu pulverizator.
Următorul pas este de a agita și de a adăuga o jumătate de linguriță de alcool și o jumătate de linguriță de detergent de vase.
După ce te-ai asigurat că ai respectat toți pașii menționați mai sus în articol, poți trece la următoarea etapă, și anume la: agitarea soluției și folosirea acesteia în zonele pe care vrei să le protejezi de țânțari.
Sheila i-a încurajat pe internauși să pulverizeze toate suprafețele, susținând că soluția ar trebui să îi țină pe țânțari la distanță.
Iată videoclipul!
Citește și: Țânțari purtători de West Nile, depistați în patru sectoare ale Capitalei. Medicii trag un semnal de alarmă
Recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile
Institutul Național de Sănătate Publică face următoarele recomandări în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile:
- Evitați expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi;
- Utilizați substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor;
- Utilizați substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței;
- Împiedicați pătrunderea țânțarilor în casă prin intermediul plaselor de protecție la ferestre;
- Asigurați desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei;
- Îndepărtați recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.
În România a fost anunţat deja un prim caz confirmat de infecție cu virusul West Nile de când a început perioada de supraveghere a infecţiei, și anume din data de 3 iunie 2024.
Citește și: Cum poți preveni mușcăturile de țânțar folosindu-te de remedii naturale. Trucuri simple și utile
Cât costă un aer condiționat în plin sezon de caniculă. Prețurile depășesc așteptările românilor... (P) Confort termic și factură mică la energie, cu sistemele de izolații cu spumă poliuretanică Isoterm...