Și-a comandat paste la restaurant și, când a vrut să facă o poză pentru Instagram, a observat că mâncarea a început să se ”miște”
O femeie a mers la restaurant și pentru că i-a plăcut cum arată pastele comandate, a vrut să facă o fotografie. Atunci a observat că mâncarea a început să ”miște” și a filmat totul.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 25 Februarie 2023, 10:25 | Actualizat: Sambata, 25 Februarie 2023, 10:26- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Emma Mirte a vizitat Italia și a vrut neapărat să încerce pastele făcute acolo, așa că a mers la un restaurant și a așteptat nerăbdătoare ca ospătarul să-i aducă comanda.
Încântată de cum arăta mâncarea, a scos telefonul mobil să facă o fotografie pentru Instagram și a observat ceva bizar la porția de paste: părea să se ”miște”.
Pe aceeași temăPanicată, a început să filmeze cum produsele așezate peste spaghetti se mișcau. După ce a realizat clipul, l-a postat pe Tiktok, acolo unde a găsit explicația pentru bizara descoperire.
”Se numește fulgi de bonito și este practic carne feliată subțire, cred că porc, și este folosit în Japonia pentru a completa felurile de mâncare”, i-a spus cineva.
Ce sunt fulgii de bonito sau Katsuobushi
Katsuobushi este ton fiert, afumat și fermentat. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de fulgi de bonito sau, în linii mari, ca okaka. Katsuobushi ras și kelp uscat — kombu — sunt ingredientele principale ale dashi, un bulion care formează baza multor supe și sosuri din bucătăria japoneză.
Bonito afumat și uscat are o textură fermă și o culoare închisă. Conținutul său de grăsime este relativ redus. Seamană cu o bucată de lemn.
Gustul distinct de umami al Katsuobushi-ului provine din continutul ridicat de acid inosinic. Katsuobushi preparat în mod traditional, cunoscut sub numele de karebushi, este fermentat în mod deliberat cu ciuperca Aspergillus glaucus pentru a-i reduce umiditatea.
Pe aceeași temăDe ce se mișcau fulgii de bonito din farfuria tinerei
Un alt internaut a explicat faptul că fulgi de bonito se mișcă datorită căldurii. ”Fulgi de bonito (ton uscat feliat subțire) se „mișcă” pentru că se micșorează de la căldură”, a punctat tiktoker-ul.
Mai mulți utilizatori ai platformei au susținut această ipoteză. Iată imaginile:
@emmamirte.donkervoort Can someone tell me what this is? #pasta #pastatiktok #italy #italianfood #food #fyp ♬ Dolce Nonna - Wayne Jones & Amy Hayashi-Jones