Un tânăr a aplicat la peste 1.700 de locuri de muncă. Câte răspunsuri a primit și ce spune despre experiența aceasta
Un tânăr din Chicago a depus peste 1.700 de cereri de angajare. El și-a expus experiența în mediul online.
Publicat: Luni, 08 Aprilie 2024, 16:51 | Actualizat: Sambata, 21 Septembrie 2024, 10:44Hunter Howell are 22 de ani și a absolvit cursurile de Administrarea Afacerilor de la Universitatea Elmhurst din Chicago. Tânărul din Generația Z și-a căutat timp de zece luni un loc de muncă.
Pe aceeași temăUn tânăr a aplicat la peste 1.700 de locuri de muncă. Câte răspunsuri a primit și ce spune despre experiența aceasta
Hunter și-a ”vânat” un loc pe piața muncii timp de aproape un an. Acesta a trimis peste 1.700 de cereri, însă a primit o singură ofertă.
„Sentimentul inițial a fost de genul: Ce naiba se întâmplă? Ce naiba e în neregulă cu mine? Ce fac greșit?” s-a întrebat tânărul.
Potrivit Fortune, tânărul a primit un semn de la echipa de HR abia după ce a făcut public tot procesul în mediul online. El și-a expus întreaga experiență - și implicit frustrările - privind căutarea unui loc de muncă pe TikTok și abia atunci a fost luat în seamă.
Pe aceeași temăFilmulețul postat de Hunter a strâns peste 700.000 de vizualizări: „Dacă locuiești în Statele Unite, înțelegi că trecem printr-un dezastru pe piața muncii.”
Tânărul american trimisese la jumătatea lunii martie 1.600 de aplicații, la diferite joburi de marketing și management, dar și în retail și fast-food. Acesta a primit doar trei oferte pentru posturi de contractant și doar una cu normă întreagă. Ultima era pentru agent de vânzări de telefoane la Costco, cu un salariu de 41.000 de dolari pe an.
@hunter.howell9 #economy #usa🇺🇸 #jobmarket #nojobs #exposed #usa_tiktok ♬ original sound - The Moderate
Acesta nu s-a oprit din căutare și, implicit, din trimiterea cererilor de angajare. Hunter vorbește în filmulețul de pe TikTok despre ”joaca” angajatorilor cu tinerii candidați, aducând în discuție seria infinită de interviuri la diferite niveluri cu HR-ul și managerii și tăcerea mormântală de după.
Hunter nu și-a mascat deloc frustrările, spunând lucrurilor pe nume și chiar înjurându-i pe angajatori. Lipsa răspunsurilor a dus la confuzie, făcându-l să creadă că este ceva în neregulă cu el:
„Am o diplomă, sunt fără antecedente penale, am experiență de muncă, referințe, un CV personalizat. Este atât de derutant. Este un mister”, a spus acesta dezamăgit.
Experiența sa împărtășită în mediul online i-a adus și câteva beneficii. Tânărul a început să primească mesaje de la diverși angajatori cu oferte de muncă. Cu toate acestea, Hunter consideră că respectivele companii nu vrea decât să își facă publicitate.
Pe aceeași temăDeși nu are încă un loc de muncă, tânărul american a găsit ”un grup de sprijin” în ceilalți urmăritori de vârsta sa care i-au relatat din experiențele lor foarte asemănătoare.
Potrivit sursei menționate anterior, McKinsey & Company a făcut un sondaj în 2023 pe 1.952 de persoane, iar rezultatul arată că 74% dintre tinerii din Generația Z își fac griji pentru un loc de muncă stabil.
Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro