Antena

Bac-ul olimpicilor 2019. Subiecte și bareme probe scrise și ce trebuie să știi

Bacalaureat 2019. Bac-ul olimpicilor începe azi! Subiecte probe scrise și ce trebuie să știi despre Bac olimpici 2019.

Autor: Mirabela Năstase Publicat: Luni, 20 Mai 2019, 08:38 | Actualizat: Marti, 21 Mai 2019, 09:29
Galerie de imagini
bac olimpici 2019 subiecte probe scrise

Bacalaureat 2019. Bac-ul olimpicilor începe azi! Subiecte probe scrise și ce trebuie să știi despre Bac olimpici 2019.

Bacalaureat 2019 începe luni, 20 mai, cu probele de competență lingvistică de comunicare orală în limba română/limba maternă. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti găzduieşte, în perioada 16 mai – 5 iunie, sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele internaţionale şi concursurile internaţionale sportive, potrivit unui comunicat al ministerului Educaţiei.

Pentru Bac-ul olimpicilor 2019 sunt eligibili 176 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.

Calendar Bac olimpici 2019

•20 – 21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă); •22 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională); •23 – 24 mai (evaluarea competenţelor digitale) Probele scrise: •27 mai (Limba şi literatura română);

•28 mai (proba obligatorie a profilului); •29 mai (proba la alegere a profilului şi specializării); •30 mai (Limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 12:00), depunerea eventualelor contestaţii fiind programată în cursul aceleiaşi zile (12:00 – 14:00).

În intervalul 31 mai – 5 iunie vor fi soluţionate eventualele contestaţii şi afişate rezultatele finale.

Profesorii menționează la probele Bacalaureatului din iunie-iulie se vor da subiecte asemănătoare ca cele pe care le vor susţine olimpicii începând de azi, 20 mai 2019.

Bac olimpici 2019. Modele de subiecte la probele scrise

Deși Ministerul Educației, Edu.ro, nu a afișat modele de subiecte la probele scrise, vă oferim modele de subiecte care au picat anul trecut la bac-ul olimpicilor, probele scrise. Așadar, anul trecut, la Limba și Literatura Română,profil umanist și Real, subiectele pe care le-au avut de rezolvat au fost legate de texte scrise de Neagu Djuvara, Mihai Eminescu și Rebreanu.

La primul subiect candidații de la profilul Real au avut de rezolvat mai multe cerințe folosindu-se de un fragment din Amintiri din anii ’20, impresii din anii ’90 , scris de Neagu Djuvara. La cel de al II-lea subiect au avut de comentat în minimum 50 de cuvinte poezia Numai Poetul, scrisă de Mihai Eminescu.

Recomandari A1

Ultimul subiect a constat în prezentarea particularităților unui text narativ care să aparțină lui Liviu Rebreanu sau George Călinescu. Candidații de la profilul Umanist au avut aceleași subiecte, cu excepția ultimului, unde li s-a cerut să caracterizeze un personaj dintr-o operă scrisă de Liviu Rebreanu sau George Călinescu.

Bacalaureat 2019. Regulile examenului de Bac 2019

Accesul absolvenţilor de liceu în sălile de examen are loc între orele 7:30-8:30, iar examenele încep la ora 9:00. Sălile de examen vor fi supravegheate cu camere video şi audio, la fel şi sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele. După fiecare examen scris din cadrul Bacalaureatului, comisiile de BAC verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen. Dacă în urma verificărilor, se constată existenţa unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia măsurile ce se impun, care pot merge până la eliminarea candidaţilor din examen. Examenele scrise durează 3 ore.

Subiectele de la BAC 2019 sunt concepute de Centrul Naţional de Evaluare și Examinare, din subordinea Ministerului Educaţiei. La examenele orale, subiectele sunt concepute astfel încât să permită “tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute”, se arată în Metodologie. Candidaţii sunt repartizaţi în săli, în ordine alfabetică, câte unul în bancă.

Cum se corectează lucrările elevilor

Fiecare lucrare este evaluată de către doi profesori. În cazul în care notele acordate este o diferență de cel mult un punct, atunci se calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

Dacă diferenţa dintre cele două note acordate de profesori este mai mare de 1 punct, atunci: – preşedintele comisiei nominalizează alţi doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării. După finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare din cei patru evaluatori se trec pe lucrare şi se semnează de către evaluatori.

Președintele comisiei calculează nota fonală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare şi semnează.

Și la contestaţii, se respectă procedura de mai sus. În cazul în care, la final, se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota iniţială luată de elev la BAC şi nota obțibută la contestaţii, atunci “lucrarea se resecretizează şi este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori”. Nota finală este calculată la fel ca mai sus.

Ce este interzis la BAC 2019

Absolvenţii de liceu nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe şi orice alte elemente asemănătoare. Aceștia sunt obligaţi să lase toate aceste obiecte în sala de depozitare, stabilită de comisia de bacalaureat. Elevii care refuză să le depoziteze nu sunt primiţi în examen.

Ce obiecte sunt interzise la Bac 2019

Obiectele interzise în sala de examen sunt: manuale, cărți, dicționare, culegeri, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidaţi, telefoane mobile, căşti audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Mai mult, candidaţilor la BAC le este interzis să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor sau pentru comunicare.

Calendar Bac 2019, sesiunea iunie-iulie

Citește și:

Calendar Bacalaureat 2019, iunie. Tot ce trebuie să știi despre examen Bac 2019

Bac 2019 - Sesiunea specială. Subiecte și bareme la Matematică și Istorie

Whatsapp LinkedIn
bac olimpici 2019 subiecte bac olimpici 2019 subiecte probe scrise bac olimpici 2019 subiecte si bareme bac olimpici 2019 subiecte limba si literatura romana bac olimpici
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Cel puţin 1.8 milioane de români vor fi afectaţi de ordonanţa de urgenţă pentru austeritate. Oamenii se tem că turismul va fi în pierdere
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Filme de Crăciun pe care să le urmărești cu familia în 2024. Producții pe care nu trebuie să le ratezi Catine.ro
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai spectaculos domeniu turistic care se construiește în Banat.... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Claudia Puican a apelat la fertilizare în vitro pentru a rămâne însărcinată. Artista și Armin Nicoară vor... Spynews.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Gabriela Lucuțar a vorbit deschis despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! „Dacă nu se întâmplă așa, va... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
O specie considerată dispărută a reapărut în apele Patagoniei. Nu a mai fost văzută acolo de 100 de ani useit
Horoscopul zilei de 23 decembrie 2024. Peștii au parte de momente de liniște. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
5 zodii care au înțelepciune de vrăjitoare Jurnalul
Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta Kudika
Rețeta originală de salată de boeuf. Se pune sau nu mazăre? Playtech
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului Redactia.ro
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese... Observator
De ce poftele alimentare cresc mult de sărbători. Ce se întâmplă în această perioadă MediCOOL
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Orașul din România în care va ninge 6 zile la rând, începând de mâine, potrivit meteorologilor EASEWEATHER Gandul
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat... CanCan
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă DeParinti
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors... ZUTV
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon UseIT
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă Hello Taste