Cât te costă să te debranșezi de la rețeaua de termoficare pentru a avea centrală proprie, în București
De pe 31 martie s-a oprit furnizarea căldurii în București și odată cu decizia acesta multe persoane se pregătesc să se debranșeze de la sistemul centralizat. Operațiunea, însă, este costisitoare și durează. Cei care și-au montat centrala termică şi nu mai depind de autorități spun că banii merită, potrivit Observator. Cât te costă să te debranșezi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 04 Aprilie 2022, 10:14 | Actualizat: Luni, 04 Aprilie 2022, 15:44- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Mulți bucureșteni care s-au încălzit de la rețeaua centralizată fie au suferit de frig, fie nu s-au încălzit suficient, motiv pentru care debranșarea de la rețea a fost alegerea cea mai bun, spun persoanele intervievate de către reporterul Observator.
Cât costă debranșarea de la rețeaua de termoficare
Ei bine, o astfel de acțiune cost timp și bani, dar ar merita fiecare bănuț și fiecare secundă, spun oamenii.
Astfel, sursa deja menționată notează că cei care vor să se debranșeze trebuie să adune un teanc de documente, trebuie să plătească 250 de lei pentru analiza dosarului, mai apoi taxa de 2.200 de lei pentru debranşarea propriu-zisă la care se mai adaugă preţul centralei şi costurile pentru punerea în funcțiune.
Odată cu majorarea gigacaloriei, diferenţele de costuri între centrala de apartament şi sistemul de termoficare aproape că nu se mai simt. La un apartament cu 2 camere, factura în cazul unei centrale de apartament este de 465 de lei pe lună, cu 70 de lei mai mult decât la sistemul centralizat. Diferenţa este şi mai mică la un apartament cu 4 camere: sub 30 de lei, potrivit Observator.
Pe aceeași temăTermoenergetica anunţă " încheierea sezonului de încălzire 2021 - 2022" în Bucureşti
Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă, joi, încheierea sezonului de încălzire 2021 - 2022, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă.
Potrivit anunţului companiei, începând cu data de 31 martie 2022, sunt iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti.
Oprirea agentului termic pentru căldură este făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimţite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore.
Pe aceeași temăMăsura este luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 –06.00", potrivit news.ro.
Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.