Ce a putut să găsească un pădurar în timpul serviciului. A filmat imediat specia rară care i-a apărut în față
O superbă pisică sălbatică a fost surprinsă de un pădurar în Parcul Național Călimani. Reacția felinei i-a înduioșat pe cei care au privit imaginile.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 26 Martie 2024, 13:06 | Actualizat: Miercuri, 27 Martie 2024, 12:25Un pădurar a găsit în Parcul Național Călimani o pisică săbatică. Pădurarul a filmat-o pe felina care a stat câteva secunde cu privirea ațintită la cameraman. Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook Breaking News Giurgiu, care a preluat videoclipul de la Cristin Cireș, de la Parcul Național Călimani.
Pisica sălbatică s-a uitat preț de câteva secunde la cameră, iar apoi a fugit, uitându-se în urmă să se asigure că nu e urmărită.
Pe aceeași temăO pisică sălbatică a fost filmată în Parcul Național Călimani
Povestea întâlnirii dintre pisica sălbatică și pădurar a fost relatată pe Pagina de Facebook menționată anterior.
„Ce frumoasă e!”, „S-a uitat înapoi, să vadă dacă e urmărită”, „Se gândea dacă e cazul să îl vâneze sau ba”, sunt câteva dintre comentariile lăsate de cei care au văzut vidoclipul în care felina apre privind cameramanul timp de secunde bune.
„Pe o zi însorită, unul din rangerii pădurii a surprins o pisică sălbatică în imagini, în Parcul Național Călimani. Curioasă din fire, pisica a stat nemişcată, uitându-se atent spre cameraman. După câteva secunde bune, felina s-a speriat şi a decis să se îndepărteze.
Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează mai mult noaptea, hrănindu-se cu mamifere mici şi păsări. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri.
Chiar dacă seamănă cu pisica domestică, pisica sălbatică are, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica domestică prin mărime, părul mai lung, forma cozii și forma petelor de pe coatele picioarelor. Coada este cilindrică si groasă pana la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii.
Pădurile Parcului Național Călimani asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.
Parcul National Calimani este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de 24.556 de hectare şi se întinde pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita. Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare”, se arată în postarea breakingnewsgiurgiu.ro