Antena

Ce se întâmplă în Republica Moldova după ce Rusia și Belarus au atacat Ucraina. Maia Sandu, cerere către Parlament

Rusia, ajutată de Belarus, a atacat Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie 2022. În jurul orei 5:00, armata rusă a trecut frontierele și autoritățile ucrainiene au fost raportate explozii în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev. În contextul evenimentelor, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a cerut instalarea stării de urgență.

Publicat: Joi, 24 Februarie 2022, 12:09 | Actualizat: Joi, 24 Februarie 2022, 13:28
Galerie de imagini
Rusia, ajutată de Belarus, a atacat Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie 2022. În jurul orei 5:00, armata rusă a trecut frontierele și autoritățile ucrainiene au fost raportate explozii în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev. În contextul evenimentelor, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a cerut instalarea stării de urgență
Profimediaimages.ro

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat, pe 24 februarie 2022, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că va cere Parlamentului să declare stare de urgenţă.

”Rusia a lansat atacuri militare asupra ţării vecine Ucraina, încălcând flagrant normele dreptului internaţional”, a transmis preşedintele, cerând cetăţenilor Republicii Moldova care se află în vizită sau şedere în Ucraina să se întoarcă acasă.

Pe aceeași temă

Ce măsuri a luat Republica Moldova după ce Ucraina a fost atacată de Rusia

”În această dimineaţă, Rusia a lansat atacuri militare asupra ţării vecine Ucraina, încălcând flagrant normele dreptului internaţional. Comunitatea internaţională e unanimă în condamnarea acestui act de război.

În acest context, am convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate pentru a analiza situaţia creată. Am stabilit că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgenţă”, a declarat Maia Sandu, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate.

Aceasta a precizat că a fost convocată Comisia Situaţii Excepţionale, pentru a întreprinde un şir de acţiuni necesare pentru gestionarea acestei crizei şi provocărilor umanitare.

Pentru mai multe detalii despre războiul dintre Rusia și Ucraina, accesați site-ul observatornews.ro, unde găsiți cele mai proaspete informații despre situația de la Kiev.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, mesaj pentru cetățenii țării după declanșarea războiului dintre Rusia și Ucraina

”Am dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne pentru a preveni eventuale provocări. Toate deciziile luate pe parcursul zilei vor fi comunicate suplimentar publicului.

Solicit cetăţenilor Republicii Moldova care se află în vizită sau şedere în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise şi funcţionează în regim extins, cu echipe suplimentate”, a mai precizat preşedintele Republicii Maldova.

Maia Sandu a precizat că mai multe curse cu destinaţia Ucraina au aterizat astăzi la Chişinău.

Recomandari A1

”Vom avea grijă de aceşti oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creştere a fluxului de tranzit, instituţiile noastre instalează centre de triere. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru.

Pe aceeași temă

În acest moment, suntem pregătiţi să acomodăm câteva zeci de mii de oameni. În acelaşi timp, guvernul este în contact permanent cu organizaţiile internaţionale şi avem pregătite mai multe scenarii în cazul în care vom avea un flux mai mare de refugiaţi”, a mai declarat Maia Sandu.

Preşedintele Republicii Moldova a precizat că este monitorizată atent evoluţia situaţiei din ţară şi din regiune.

”Suntem în contact cu autorităţile din statele vecine şi cu alţi parteneri externi. În acest context, rugămintea mea către cetăţeni este să fim cu toţii înţelegători şi pregătiţi să ne ajutăm unii pe ceilalţi. Fac un apel către autorităţile administraţiei publice locale să fie disponibile şi la datorie, şi să conlucreze cu autorităţile centrale, la nevoie”, a mai declarat preşedintele.

”Toate instituţiile statului sunt în stare de alertă, funcţionează un centru de gestionare a crizei. Prioritatea noastră este în continuare siguranţa oamenilor”, a adăugat Maia Sandu.

Accesați observatornews.ro pentru a afla live ce se întâmplă, în aceste momente, în Ucraina după ce Vladimir Putin a ordonat începerea războiului.

Whatsapp LinkedIn
razboi ucraina rusia maia sandu
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ și Porsche Supercup™ de la Monaco 2024 sunt LIVE online în AntenaPLAY. În perioada 23-26 mai, urmărește pe canalele dedicate.
Stirile zilei Afacerea de succes pornită de un maramureşean mutat de la oraş la ţară. Îşi vinde recolta cu câteva luni mai repede decât ceilalţi producători
Citește și
Fake news-ul despre Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, după vizita în SUA. Adevărul despre...
Ce spune Raed Arafat, la origine palestinian, despre conflictul armat din Israel. Declarațiile la cald...
Ruby, prinsă de război în Israel. În timp ce oferea un interviu telefonic, legătura s-a întrerupt...
Locuitorii din Tulcea, avertizați prin RO-Alert că „vor cădea obiecte din spațiul aerian”. Atacul...
Video recomandate
Video
Citește și
Cea mai bună rețetă de terci de ovăz care te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Ce recomandă... Catine.ro
Ce bolid conduce Emre Altuğ. Artistul a plătit bani grei pentru mașina de lux Happy Channel
FOTO. Locul din România despre care CNN spune: „vă face să vă pierdeți mințile” Libertatea.ro
Una dintre facultățile la modă în ultimii ani, la care concurența este uriașă, desființată de o... Ziare.com
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac. Căsnicia cu miliardarul român a rezistat... AntenaSport
Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia a Spaniei sărbătoresc 20 de ani de căsnicie. Ce imagini de colecție au... Elle
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei!... Spynews.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!” BZI
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au... BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice HelloTaste.ro
Îl recunoști pe tânărul suplu din imagine? Este în topul miliardarilor României și unul dintre cei mai... Antena3.ro
Cât de mult trăiesc câinii. Rasele care au cea mai lungă durată de viață useit
Horoscopul zilei de 28 mai 2024. Gemenii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
FOTO: Vânzătorii de pantofi au călcat strâmb. Raid ANPC: amenzi de peste 800.000 de lei Wall-Street
Fosta soție a lui Cătălin Bordea, Livia, a publicat primul mesaj după divorț. Postarea a stârnit multe semne de... Kudika
Cele mai frumoase mănăstiri din România. Aici mergi dacă vrei să îţi regăseşti liniştea interioară Playtech
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal masculin. A fost cel mai bun handbalist... Redactia.ro
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp şi suflet pentru turişti: "E magic!" Observator
Nașterea naturală vs. nașterea prin cezariană. Ce e indicat să știi despre fiecare MediCOOL
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni HelloTaste
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român ProSport
Alimentul incredibil care AJUTĂ creierul! Ce spune medicul Vlad Ciurea Gandul
S-a elucidat misterul OZN-ului de pe pe fundul Mării Baltice. Ce au descoperit savanții: „Am fost surprins... CanCan
Sarcina după 35 de ani: riscurile implicate DeParinti
Cele mai bogate vedete K-pop. Ce avere are celebra cântăreață și compozitoare IU ZUTV
De unde provine petrolul, de fapt. Mulți cred că s-a format din dinozauri, dar adevărul e altul UseIT
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase Hello Taste