Edu.ro Rezultate Bacalaureat 2019 pe județe. Vezi notele afișate pe a1.ro!
UPDATE: MINISTERUL EDUCAȚIEI A PUBLICAT NOTELE LA BAC 2019: in articolul a1.ro pentru fiecare judet in parte!
Autor: Mirabela Năstase Publicat: Luni, 08 Iulie 2019, 10:38 | Actualizat: Luni, 08 Iulie 2019, 10:38Vezi notele la Bacalaureat 2019 pentru fiecare județ în parte în acest articol! Edu.ro Rezultate Bacalaureat 2019 pe județe: Ministerul Educației publică azi notele la BAC 2019.
UPDATE: MINISTERUL EDUCAȚIEI A PUBLICAT NOTELE LA BAC 2019: LE VEZI MAI JOS pentru fiecare judet in parte!
Update, luni 8 iulie 2019: Edu.ro publică azi notele la BAC. Le găsești mai jos pentru fiecare județ în parte. Rezultatele la BAC 2019, sesiunea iunie-iulie 2019, se afișează azi pentru fiecare dintre cele 42 de județe din România.
Vezi primele note la BAC 2019 sesiunea vară MAI JOS!
Edu.ro Rezultate Bacalaureat 2019 pe județe
Rezultate BAC 2019 Bistrița-Năsăud
Rezultate BAC 2019 Caraș-Severin
Rezultatele după contestații vor fi afișate sâmbătă 13 iulie, pe Edu.ro și pe a1.ro.
Edu.ro - Rezultate Bacalaureat 2019 pe județe - ce se întâmplă după aflarea primelor note
Luni, 8 iulie 2019, până în ora 12:00 vor fi afișate primele note la Bacalaureat pentru cei peste 136.000 de candidaţi care s-au înscris la examenul de BAC în sesiune iunie-iulie.
După aflarea primelor note, elevii nemulțumiți de rezultate pot depune contestație la BAC 2019 în intervalul 12:00 - 16:00. Prin contestație pentru elevii cer reevaluarea lucrărilor și, implicit, mărirea mediei. Doar că, atenție însă, conform metodologiei contestațiilor la BAC media generală poată să scadă după recorectarea lucrărilor.
- Cum ești declarat admis la BAC și cum se calculează media generală
Concret, pentru a fi declarat admis la Bacalaureat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
• susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
Media generală la examenul de Bacalaureat 2019 se calculează după un anumit algoritm. Media de trecere la BAC trebuie să fie minimum 6 (șase).
Pentru a calcula media finală a examenului de bacalaureat, trebuie urmată o formulă. Media aritmetică – suma unui număr de variabile împărțit la numărul lor.
Media aritmetică = (a+b)/2. În cazul examenului de BAC se susțin trei probe scrise, așadar există trei note.
- Media de BAC se va calcula: (a+b+c)/3.
Dacă un elev a obtinut următoarele note la examenul național de bacalaureat: Limba Română – 8,5 Matematică – 8 Chimie 9,40 Media la BAC se calculează în felul următor. (8,5+8+9,40)/3= 8,63.
- Ce se întâmplă dacă obții media 5, 99 la BAC
Există și situația în care media generală ”dă cu virgulă”, așadar cei care se pot trezi că media la BAC este 5,99 au o dilemă, având în vedere că nota pentru a fi declarat admis pornește de la 6. În această situație legea prevede că nota se va rotunși până la 6, așadar, elevul este declarat admis.
- Cum depui contestație la BAC 2019
Absolvenții de liceu nemulțumiți de rezultatele la Bacalaureat 2019 pot depune contestații în aceeași zi în care se afișează rezultatele. Ca și la Evalaurea Națională, elevii trebuie să depună o cerere între orele 12.00 – 16.00, care se va înregistra la centrul de examen de către președintele comisiei, alături de unul dintre vicepreședinți sau un alt membru al comisiei din centru de examen. Întreaga procedură de contestații, dar și modelul de cerere care trebuie depus pentru contestații BAC 2019 îl găsești AICI!
Edu.ro Rezultate Bacalaureat 2019 - Retrospectivă BAC 2019
Spre deosebire de Bacalaureat 2018, anul acesta au existat modificări în ce privește calendarul examenului de BAC. Vă reamintim că în 2018 probele orale s-au susținut în luna februarie, iar probele scrise s-au desfășurat în luna iunie, fiind pentru prima dată când s-a proedat astfel. Anul acesta s-a revenit la vechea structură a calendarului de Bacalaureat, cu ambele probe, atât scrise, cât și orale, în vară, perioada iunie-iulie.
- Edu.ro Rezultate Bacalaureat 2019 Retrospetivă Probe orale
Elevii absolvenți de clasa a XII-a au susținut probele orale la Limba Română, (3-4iunie 2019), la Limba Maternă (5-6 iunie 2019), la Evaluarea Competențelor digitale – proba D), dar și Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C.
Probele orale au durat 15 minute, iar notarea prin stabilirea nivelului de competență corespunzător grilei aprobate la nivel național: experimentat/avansat/mediu.
Probele orale la BAc 2019 nu s-au desfășurat fără incidente, iar elevii nu au luat prea în serios regulamentul de la Bacalaureat. Reamintim că anul acesta o elevă din Alba Iulia a fost eliminată din examen deoarece i-a sunat telefonul chiar în timpul probei competențelor la limba engleză. Potrivit presei locale, eleva de la Liceul de Arte ”Regina Maria”, unde s-a petrecut evenimentul, a contestat apoi în instanță decizia prin care a fost eliminată din sală, în data de 13 iunie 2019. Reamintim că regulamentul în cazul fraudei la BAC prevede ca elevul/eleva în cauză să nu mai aibă dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
- Edu.ro Rezultate Bacalaureat 2019 Retrospetivă Probe scrise
Probele scrise la BAC 2019 s-au desfășurat în intervalul 1-4 iulie 2019. Prima probă la Limba și Literatura Română, din 1 iulie 2019, le-a adus elevilor de la liceele de profil Umanist și Real, în prim plan, poezia: Bacovia sau Blaga pentru Real și Arghezi sau Barbu la Uman.
Subiectele au fost accesibile pentru elevii care au studiat, dar crunte pentru ceilalți, pentru care cuvântul ”eseu” nu se află printre subiectele căutate de ei pe Google:
„Este să ţii un discurs dacă ai de câştigat ceva, altfel nu se merită să vorbeşti ca fraierul pentru nişte oameni care nu te ascultă." sau „Textul cere să vorbesc despre discurs şi eu nu ştiu, dar citez nişte fraze de unde reiese cuvâtul discurs." „Orator înseamnă să fii bun la oral, de ambele părţi”, sunt doar câteva exemple care dacă ar fi puse într-un scenariu ar putea ieși o comedie pe cinste.
„Căci eu ucid şi ochi şi flori şi amorul meu de plumb", Bacovia accentuează că se simţea ucis de societate şi că vroia şi el să se ucidă. Artistul este predispus la suicid."
„Blaga face parte din seria prozatorilor care a reuşit să impresioneze cu estetica urâtului şi că se săturase de urât şi vrea ceva mai frumos în viaţa lui.”
„E bine să se ştie că ăştia au greşit exerciţiul, nu există perspectivă narativă, textul aparţine genului dramatic, iar doamna la clasă a zis că o să avem indicaţiile scenice. În fiecare an se greşeşte?"
„Laponei îi plăcea viaţa, voia alt bărbat în viaţa ei, nu un prostănac ca Crypto."
„Soarele înseamnă înălţime în lumea cochetă, fiinţa gingaşă voia să cocheteze ca Ela, ca Otilia, ca Vitoria Lipan."
„Eu voi ţine discursuri enorme la facultate, deoarece aşa am auzit că e bine, dacă le ţii iei note mari."
„Eliade a transmis prin Plumb multă tristeţe, dar Bacovia accentuează singurătatea că e sigură, orice om care suferă e singur aşa ca Eliade."
„Riga era ramolit şi prost nu prea ştia cum să o cucerească pe prinţesa Soarelui."
„Testament este impresionantă prin faptul că se inspiră din alegerile electorale din 1881, iar Caragiale prezintă prostia românească din politică care este şi acum”, iar lista poate continua.
Proba scrisă la limba și literatura română a adus și tenative de fraudă. Doi elevi din Craiova au fost eliminați din timpul examenului pentru tentativă de fraudă, după ce au fost prinși cu telefoanele mobile asupra lor, iar povestea s-a repetat și la alți doi elevi din București, la proba obligatorie a profilului și specializării.
În afară de tenatative de fraudă la BAC, sute de elevi din România nu s-au prezentat la examen! La ultima probă scrisă de la Bacalaureat, cea la alegerea profilului și specializării, aproape 400 de elevi au lipsit.
Subiectele au fost accesibile, spre ușoare, la cele mai multe dintre probe, însă asta nu i-a împiedicat pe elevi sau pe părinți să fie nemulțumiți.
Spre exemplu, la proba obligatorie a profilului, mii de elevi care au dat BAC la matematică s-au plâns că exercițiile de la M2 (tehnologic) au fost mai grele decât la M1 (mate-info), pornindu-se chiar și o petiție online de strângere a unor semnături pentru mărirea notei la 20 de puncte din oficiu: "Subiectul 3 exercitul 2 (b si c) a fost pentru elevi de M1, nu M2. Semnaţi petiţia, să ajungem la 75.000 de semnături", indică cei care au pornit această iniţiativă.
Pe de altă parte, elevii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10, obțin o diplomă de merit.
Rezultatele finale la BAC 2019, după contestații, vor fi afișate de Ministerul Educației, sâmbătă, 13 iulie 2019.
Edu.ro Rezultate Bacalaureat 2019 - A doua sesiune de Bacalaureat
Pentru elevii care nu reușesc să ia BAC-ul în vară, ca în fiecare an, există sesiunea de toamnă, cu următoarea structură:
- 15 - 19 iulie: înscrierea candidaților
- 26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
- 21 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă
- 22 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă
- 23 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă
- 26 august: proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - proba scrisă
- 27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
- 29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
- 30 august & 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale - proba D
- 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C
- 3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)
- 3 - 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor
- 7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.
Acestea fiind spuse, echipa a1.ro le urează succes elevilor la Rezultatele examenului de Bacalaureat 2019!
Citește și:
Admitere facultate 2019. Lista instituțiilor de învățământ superior de stat militare
Admitere facultate 2019. Top 50 de Universități din România
Admitere facultate 2019. Acte necesare pentru înscrierea la facultate