Google a lansat un doodle nou pe 29 mai 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația
Google a dedicat ziua de 29 mai 2024 unui eveniment despre care puțini oameni știu. Browserul a realizat un doodle animat pentru Double Cicada Brood. Iată unde este vizibil și ce reprezintă acesta.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 29 Mai 2024, 10:57 | Actualizat: Miercuri, 29 Mai 2024, 12:00Miercuri, 29 mai 2024, Google a lansat un doodle special care celebrează Double Cicada Brood. Este vorba despre un eveniment ce semnifică ieșirea a două grupuri de cicade (insecte) din pământ în același timp.
Cei care au ocazia să participe la o astfel de întâmplare vor rămâne fascinați. Double Cicada Brood are loc în Statele Unite ale Americii, unde oamenii se pot bucura de un adevărat spectacol al insectelor.
Ce poveste uluitoare se află în spatele acestui doodle special lansat de Google pe 29 mai 2024
Doodle animat marcat de Google pe data de 29 mai 2024 face referire la „cicada-geddon”, un eveniment la care două grupuri de cicade puiet XIII și XIX vor începe să iasă din sol. Întâmplarea este un neobișnuită și foarte ciudată pentru cei care sunt martori.
Mai mult, oamenii din Statele Unite ale Americii au mai avut parte de un astfel de eveniment în urmă cu aproximativ 200 de ani. Cicada puiet XII iese la suprafață la fiecare 17 ani în Vestul Mijlociu, în timp ce cicada puiet XIX face același lucru la 13 ani și poate fi văzută prin Vestul Mijlociu și Sud-Est.
Pe aceeași temăAșadar, Illinois se numără printre statele care au parte de un spectacol de zile mari din partea insectelor miercuri, 29 mai 2024. Cicadele au o lungime de aproximativ 5 centimetri, au ochii roși și aripi lungi. Sunt vietății care își pot regla temperatura corpului, ieșind la suprafață doar atunci când ating 17 grade Celsius.
Insectele vor ieși la suprafața pe o perioadă de 5 săptămâni, iar apoi vor reveni în pământ pentru 17 ani, respectiv 13 ani. Deși le vedem pentru o perioadă scurtă de timp, cicadele trăiesc foarte mult. Au o durată mare de viață față de alte vietăți asemănătoare.
Oamenii sunt sfătuiți să nu ucidă cicadele dacă au ocazia să interacționeze cu ele. Insectele nu mușcă, nu înțeapă și nu sunt otrăvitoare. Adesea, acestea pot fi văzute pe copaci și pe trotuar, conform informațiilor oferite de google.
Ce semnificație au cicadele în România
Cicadele din România sunt cunoscute pe denumirile de „cireșar”, „greuruș” sau „cicoră”. Aceste insecte au o semnificație aparte pentru cultura românească, dar și pentru alte popoare. Ele simbolizează nemurirea și viața fără griji.
Pe meleagurile românești, cicadele sunt apreciate pentru cântecul lor deosebit de la începutul lunii august. Românii știu că strugurii încep să se pârguiască atunci când insectele se fac auzite.
De asemenea, vietățile sunt celebre în medicina tradițională. Ele sunt folosite ca tratament pentru aparatul urinar, fiind un ajutor uriaș pentru durerile de rinichi, hidropizie și usturime.