Industria jocurilor de noroc devine angajator de top și face concurență marilor corporații din România
Puțini știu că agențiile de pariuri sportive și sălile de jocuri de noroc oferă unele dintre cele mai atractive pachete salariale din România, de multe ori chiar peste salariile oferite de corporații la nivel de entry și middle level. Cea mai recentă campanie de responsabilitate a industriei jocurilor de noroc, în care chiar angajații vorbeau despre motivele pentru care se vor vaccina, a ridica interesul pentru joburile din industria de gambling.
Publicat: Miercuri, 26 Mai 2021, 09:28 | Actualizat: Miercuri, 26 Mai 2021, 10:02Industria jocurilor de noroc din România are 45.000 de angajați, dar nu foarte mulți sunt cei care își dau seama ce presupune munca într-o sală de pariuri sau de slot machines. În ultimele săptămâni, industria jocurilor de noroc a finanțat propria campanie pro-vaccinare, ocazie cu care o parte din angajați au apărut în fața camerelor de luat vederi. Mulți s-au întrebat dacă cei titrați în acele reclame drept angajați nu sunt altceva decât actori.
”Sunt chiar angajații noștri, oameni ca oricare dintre noi. I-ați văzut pe colegii din zona de customer service, i-ați văzut și pe colegii care sunt în zona corporate, au responsabilități ce țin resurse umane, contabilitate, marketing și nu numai. Suntem obișnuiți cu anumite prejudecăți privind industria. Totuși, am ales să punctăm în această campanie despre vaccinare și latura umană a industriei. Puțini știu că mulți dintre angajații noștri au fost în șomaj tehnic, dar angajatorii din industrie au făcut eforturi extraordinare ca angajații să își primească salariile întregi”, spune Dan Iliovici, vicepreședinte al asociației patronale Rombet.
Cei mai mulți dintre angajații industriei jocurilor de noroc sunt recrutați încă din timpul facultății, când salariile atractive oferite îi fac pe tineri să conștientizeze că își pot achita studiile, își pot permite un concediu, iar programul flexibil le permite să meargă și la universitate. Iar odată angajați, tinerii își dau seama că pot crește în interiorul companiilor, există șanse reale de promovare și șansa unui stil de viață mai bun.
Pe rețelele de socializare, angajații industriei jocurilor de noroc au povestit inclusiv amănunte din ultimele luni, când au descoperit că nici 2021 nu va fi mai sigur în comparație cu 2020. Neașteptat, cei mai mulți dintre angajați au povestit sincer că se vor vaccina.
”Înainte să pornim această campanie pro-vaccinare, am stat de vorbă cu angajații noștri. Suntem una dintre industriile în care chiar se comunică. Încă din martie, când s-au pus bazele campaniei, doar 6 la sută din angajații din industria jocurilor de noroc de noroc au susținut că nu au suficiente informații când vine vorba de aspecte generale privind sănătatea. A existat un studiu realizat de cei de la IRES. Atunci când respondenții au fost întrebați care este nivelul de informare despre vaccinarea anti-COVID-19, 79 la sută au declarat că au suficiente informații. Aceste lucruri ne-au ușurat implementarea campaniei, semn că o industrie responsabilă are angajați responsabili”, adaugă spune Dan Iliovici, vicepreședinte al asociației patronale Rombet.
Din zecile de povești personale ale angajaților industriei de noroc, iese în evidență faptul că industria are și mulți angajați de vârsta a doua, deși una dintre preconcepții este că industria angajează doar tineri.
În condițiile în care industria a fost închisă de trei ori, cu suspendarea totală sau parțială a activității, iar angajatorii au asigurat diferența dintre șomajul tehnic și salariul normal, informația a ajuns rapid și la cei care, din păcate, au fost disponibilizați de alte industrii. Dar industria de gambling le-a oferit șansa celor disponibilizați să transforme experiența dureroasă în șansa unui nou început.
”Și în această perioadă s-au făcut angajări. Sunt multe regiuni ale țării în care se închid fabrici, se fac disponibilizări, iar singura oportunitate pentru oameni era să facă naveta. Dar o alternativă reală este chiar industria jocurilor de noroc. Avem colegi care au 55, 60 de ani. Care au fost angajați. Li se oferă cursuri, sunt sprijiniți să se adapteze, oamenii descoperă foarte ușor că industria jocurilor de noroc este unul dintre angajatorii de top, un angajator responsabil”, conchide Dan Iliovici, vicepreședinte Rombet.
"Campanie pro-vaccinare sustinuta de Romslot - Rombet - Romanian Bookmakers"