Adio burgeri și cartofi prăjiți așa cum îi știai! Legea care schimbă industria fast-food-ului. Producătorii nu vor mai avea voie să adauge aceste ingrediente
Lege cu impact major în industria alimentară. Producătorii vor fi obligați să limiteze drastic acizii trans din alimente. Acestia vor avea voie să adauge maximum două grame la 100 de grame de grăsime din conținut. Cum afectează această decizie industria fast-food-ului
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 19 August 2020, 15:56 | Actualizat: Miercuri, 19 August 2020, 16:00- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Acizii grași sunt cele mai dăunătoare grăsimi care se găsesc în margarină, fast-food, mezeluri, produse coapte precum biscuiții și prăjiturile.
Alimentele nu vor mai rezista mult
Producătorii apelează îndeosebi la acizii grași trans nesaturați pentru că aceștia prelungesc termenul de valabilitate al produselor și le conferă un aspect plăcut. Pe piața europeană sunt produse cu peste 40% acizi grași trans. În special, acest lucru se întâmplă în sud-estul Europei, potrivit Digi24.
Acizii graşi trans se găsesc în cantitate mare în produsele prăjite şi cele de patiserie. Dar şi în cipsuri, napolitane, biscuiţi cu cremă, popcorn şi în unele tipuri de margarină.
Producătorii care nu vor respecta legea riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 30.000 de lei și produsele vor fi retrase de pe piață
Parlamentarii români au adoptat legea la un an după ce Comisia Europeană a aprobat un regulament care vizează alimentele bogate în grăsimi procesate. Aceste grăsimi ar declanșa bolile ce provoacă anual 50.000 de decese în Europa. Producătorii care nu vor respecta legea riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 30.000 de lei. Iar produsele vor fi retrase de pe piață.