Masa de Crăciun. Rețetă salată de boeuf ca la mama acasă
Masa de Crăciun. Rețetă salată de boeuf ca la mama acasă. O salată mult apreciată de români, nelipsită de la Masa de Crăciun și An Nou, tradițional românească. Află rețeta și toate secretele de bucătărie pentru o salată de boeuf reușită, doar de a1.ro
Publicat: Luni, 10 Decembrie 2018, 16:29 | Actualizat: Marti, 11 Decembrie 2018, 11:11- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Masa de Crăciun în familie înseamnă să îi ai pe toți cei dragi alături, bucurându-te de ocazia în sine de a-i avea pe toți aproape. Nimic nu se compară cu liniștea, căldura și armonia din familie. Bucatele alese pentru pregătirea mesei de Crăciun joacă un rol destul de important. Salata de boeuf nu poate lipsi. Iată o rețetă care te poate ajuta să gătești o saltă delicioasă și rapidă.
Salată de boeuf
Salata de boeuf se prepară, în general, din carne de vită. Multe gospodine aleg să prepare această salată cu carne de pui sau alte tipuri de carne. Dacă dorești să respecți rețeta tradițională, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
INGREDIENTE
- 8 morcovi
- 4 pătrunjei
- 1 țelină mică
- 3 cartofi
- 6 castraveți murați în saramură
- 150 grame mazăre
- 500-600 grame carne de vită
- sare (facultativ)
- Pentru maioneză:
- 2 gălbenușuri fierte tari
- 2 gălbenușuri crude
- 2 linguri de muștar clasic
- 200 mililitri de ulei de floarea soarelui
- Pentru decor:
- măsline
- felii de gogoșari murați în oțet
- morcovi fierți
- castraveți murați
- albuș de ou fiert
- frunze de mărar, sau pătrunjel
MOD DE PREPARARE
Se ia carnea de vită, se spală, se curăță de vițe, seu și pielițe nedorite, apoi se pune la fiert la foc iute. Când este cazul, se îndepărtează spuma și se mai adaugă apă caldă dacă aceasta scade prea mult la fiert. Se verifică cu o furculiță carnea pentru a vedea dacă este fiartă, se strecoară de zeamă și se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se taie foarte mărunt și se îndepărtează și zgârciurile. Apoi se curăță legumele (morcovii, țelină, pătrunjel), se spală și apoi se pun la fiert. După ce s-au fiert, se lasă la răcit și apoi se taie mărunt. Cartofii se pun la fiert, la rândul lor, după ce au fost spălați.
După ce s-au fiert, se lasă la răcit, se curăță de coajă și se taie mărunt. Dacă folosești mazăre din conservă, este indicat să o clătești în mai multe ape, să o fierbi și să o lași la scurs. Castraveții murați se clătesc și ei cu apă rece, se taie mărunt și se lasă în strecurătoare. Se amestecă toate aceste ingrediente tăiate mărunt.
Pentru pregătirea maionezei se folosesc 2 gălbenușuri fierte tari și 2 gălbenușuri crude, se amestecă cu 2 linguri de muștar clasic. Trebuie să le mixezi bine până se incorporează. În timp ce mixezi, adaugi ulei, puțin câte puțin până ce rezultă o maioneză bine legată. Poți adăuga și zeamă de lămâie, sare și piper, după gust. Amestecă toate ingredientele cu maioneza și apoi așează salata pe un platou.
Sursă foto: a1.ro
Sursă de informare: bucatars.ro