Noile restricții. Nu ai voie să circuli în grupuri mai mari de trei persoane. Ce înseamnă acest lucru
Se interzice formarea oricărui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 21 Martie 2020, 22:21 | Actualizat: Sambata, 21 Martie 2020, 22:30Nu ai voie să formezi pe stradă sau în anumite locuri publice sau în gospodărie grupuri mai mari de trei persoane, decât dacă aceștia sunt membri ai familiei. Astfel că staționarea în public, pe stardă sau în alte locuri în grup mai mare de trei persoane nu este recomandată.
Dacă membrii unei familii care locuiesc împreună depășesc numărul de trei persoane nu este o problemă. Însă adunările în scop recreațional nu sunt permise!
Art. 3. Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.
Art. 4. În intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.