Obiceiul banal care atrage țânțarii în jurul tău. Combinația greșită făcută de multe persoane pe timpul verii
Cu toate că poate părea banal, există unele lucruri de care trebuie să ții cont ca să nu mai fii pișcat de țânțari. Află din rândurile de mai jos ce greșeală fac multe persoane în perioada verii!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 03 Iulie 2023, 12:06 | Actualizat: Luni, 03 Iulie 2023, 15:25Pișcăturile de țânțari pot fi extrem de iritante și nu o singură dată ne-am trezit în situația în care eram singurul din grupul nostru înțepat de aceste insecte. Însă, există o explicație pentru acest fapt, iar ea se referă tocmai la ce alegi să îți pui pe piele.
Pe aceeași temăObiceiul banal care atrage țânțarii în jurul tău
De regulă, insectele sunt atrase de culori aprinse, dar și de mirosuri intense. Așa că, recomandarea este ca pe timpul verii să eviți culorile stridente, care ar putea face ca țânțarii să roiască în jurul tău.
Cu toate că poate părea banal, încearcă să porți cât mai multe ținute închise la culoare sau neutre, mai ales atunci când știi că vei petrece mai mult timp afară.
Un alt obicei care ar putea atrage țânțarii este parfumul pe care îl porți. Un miros puternic, în combinație cu haine stridente, poate face ca aceste insecte să se lipească scai de tine, potrivit Fanatik și Antena 3.
La fel de important ca cele numerate mai sus este și ca resturile alimentare să nu fie aruncate în curte sau în spațiile în care îți desfășori activitatea, potrivit celor două surse citate mai sus.
Trucuri naturiste la care poți apela pentru a scăpa de înțepăturile de țânțari
Cu toate că în comerț au apărut tot felul de soluții care odată aplicate pe corp pot ține la distanță țânțarii, există și unele trucuri mai la îndemână prin care să alungăm aceste insecte deranjante.
Un ajutor de nădejde în îndepărtarea țânțarilor sunt plantele aromatice, iar printre acestea numărăm chiar lavanda. Pe lângă aspectul încântător și mirosul plăcut, lavanda este recomandată, pentru că reușește să țină țânțarii la distanță.
Printre alte plante benefice, mai enumerăm cimbrul, busuiocul, mărarul, dar și menta, iar pentru cei care suportă mirosul, usturoiul pisat poate fi și el un ajutor de încredere.
Frunzele de nuc au și ele o putere destul de mare atunci când vine vorba de a ține țânțarii la distanță. Datorită concentrației ridicate de iod, frunzele de nuc arse într-un bol vor răspândi un miros pe care aceste insecte îl detestă. Același lucru este valabil și în cazul frunzelor de dafin.
Trebuie să avem mare grijă la înțepăturile de țânțari, căci, prin mușcăturile lor, se pot transmite boli extrem de grave, printre care precizăm malaria sau febra galbenă.