Sarah Gilbert, una dintre co-creatorii vaccinului Oxford-AstraZeneca, a devenit păpușă Barbie. Cum arată și de ce a fost creată
Mattel, producătorul american de jucării, a anunțat că a creat noi modele de păpuși Barbie, inclusiv unul cu efigia lui Sarah Gilbert. Cercetătoarea britanică este una dintre co-creatorii vaccinului anti-COVID 19, Oxford-AstraZeneca.
Publicat: Joi, 05 August 2021, 12:17 | Actualizat: Joi, 05 August 2021, 14:16Producătorul american de jucării Mattel a creat șase modele noi de păpuși Barbie, în onoarea femeilor care muncesc în domeniul domeniul ştiinţelor, tehnologiei, ingineriei şi matematicii, printre care și Sarah Gilbert, una dintre co-creatorii vaccinului anti-CODIV 19, Oxford-AstraZeneca.
Sarah Gilbert, una dintre co-creatorii vaccinului Oxford-AstraZeneca, a devenit păpușă Barbie. Cum arată și în ce scop a fost creată
Sarah Gilbert, cercetătoare britanică, profesoară de vaccinologie la Universitatea Oxford și una dintre co-creatorii vaccinului anti-COVIF 19 - Oxford-AstraZeneca, a declarat că această idee, de a avea o păpușă Barbie care îi seamănă, a făcut-o să se simte "foarte ciudat", a relatat Daily Mail. Ea speră însă "ca acest lucru să le inspire pe fetițe și pe adolescente să își dorească să aibă și ele o meserie în domeniul S.T.E.M.", un acronim folosit pentru domeniul științelor, tehnologiei, ingineriei și matematicii.
Contribuția cercetătoarei britanice a fost onorată de producătorul american de jucării Mattel prin fabricarea unei păpuși Barbie cu efigia ei. Păpușa Barbie "Sarah Gilbert" poartă haine sobre, un costum cu sacou și pantaloni bleumarin, o bluză albă, iar părul ei, lung și roșcat, este căzut pe umeri. De asemenea, asemenea lui Sarah Gilbert, păpușa Barbie are și ochelari de vedere, cu ramă neagră.
Lisa McKnight, de la Mattel, a declarat: "Barbie vine ca o recunoaștere pentru toți cei care au lucrat în prima linie și au făcut sacrificii când a venit vorba de combaterea pandemiei", a scris Daily Mail.
Sarah Gilbert a declarat, conform sursei de mai sus: "Mă entuziasmează ideea să inspir o viitoare generație de fete să își dorească să muncească în domeniul ştiinţelor, tehnologiei, ingineriei şi matematicii. Totodată, am speranța că cei care vor vedea păpușa dedicată mie să realizeze cât de vitale sunt aceste meserii în domeniul domeniul ştiinţelor, tehnologiei, ingineriei şi matematicii", cât de mult ajută ele în acestă lume care ne înconjoară".
Aceste modele de colecţie nu vor fi scoase la vânzare la scară mare.
Pentru ce a primit critici Păpușa Barbie, de-a lungul anilor
Peste un miliard de păpuşi Barbie au fost vândute în toată lumea de către Mattel, de când au lansat acest tip de păpușă pe piață, acum 60 de ani.
Pe aceeași temăÎn urma unor critici cu privire la imaginea superficială a păpușii, cu picioare lungi și bust generos, producătorul i-a diversificat în ultimii ani look-ul. Academicienii de la Universitatea South Australia au făcut un studiu, de exemplu, și au spus că probabilitatea ca o femeie să aibă înfățișarea unei păpuși Barbie "clasice" este de una la 100.000 de femei, a scris Daily Mail.
Totodată, de-a lungul deceniilor, Barbie a reprezentat peste 200 de meserii, printre care și cea de astronaut, lansată pe piață cu patru ani înainte de aselenizare.