2019 s-a încheiat cu următoarea statistică: Numărul caselor de pariuri și biserici, de șase ori mai mare decât numărul instituțiilor de învățământ, bibliotecilor, muzeelor, spitalelor, căminelor pentru bătrâni și cinematografelor
Conform unei statistici realizate în anul 2019, numărul bisericilor și al caselor de pariuri este de șase ori mai mare decât cel al grădinițelor, școlilor primare, liceelor, bibliotecilor, muzeelor, spitalelor, căminelor pentru bătrâni și cinematografelor.
Publicat: Vineri, 13 Martie 2020, 13:21 | Actualizat: Vineri, 13 Martie 2020, 13:24Această statistică conturează trăsăturile societății românești: sărăcia (corelată direct proporțional cu numărul de case de pariuri și agenții loto), educația subdezvoltată, preferința pentru divertisment și mai puțin către muncă și educație!
„Casele de pariuri arată că suntem un popor care visează doar bani și care vrea să se îmbogățească rapid. Este o piață incredibil de mare, iar dacă nu ar exista profit, unitățile s-ar închide. Doar că ele se înmulțesc pe zi ce trece și produc din ce în ce mai mulți bani. Asta arată un singur lucru: avem nevoie de bani cât mai rapid și doar așa putem spera că vine norocul peste noi.
Pe aceeași temă„Ăsta e modelul din societate. Toți vor să ajungă ca Gigi Becali. Că doar e unul dintre cei mai bogați români. Vor doar să îi copieze pe cei care au reușit financiar, nimic altceva. Uitați-vă în casele de pariuri câți copii sub 18 ani sunt. Sute! Legislația nu se aplică, chiar dacă ea interzice clar asta”, explică pentru Libertatea sociologul Vladimir Ionaș.
Pe aceeași temăSociologul Ciprian Necula are o viziune proprie despre ceea ce se întâmplă de fapt în spatele acestor statistici. ”Am un amic italian care e pasionat de fotografie și vede într-un alt mod ceea ce avem noi în România. După ce s-a plimbat prin țară, mi-a spus că a observat că suntem campioni la case de pariuri, cazinouri, bănci și cabluri pe stâlpi. Acest lucru nu se întâmplă în alte țări europene. Pentru că în Italia, de exemplu, cazinourile sunt interzise, iar la noi aterizează zeci de avioane pline de doritori doar pentru așa ceva. E locul perfect pentru spălare de bani. Există un turism internațional incredibil pentru cazinourile din București. România este privită ca o patrie a jocurilor de noroc. Sună senzațional, dar așa e”.
Sursa: Inaguda.ro