Antena

Ce mic dejun mănâncă David Popovici. Alimentele care se regăsesc în dieta marelui campion

David Popovici este atent la ce mănâncă și ține cont de alimentele benefice pentru organism! Iată cât de simplu și cum se prepară micul dejun al campionului!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 14 Iunie 2024, 12:04 | Actualizat: Vineri, 14 Iunie 2024, 13:34
Galerie de imagini
Ce mic dejun are zilnic David Popovici.
Shutterstock.com

David Popovici, campion mondial și european în anul 2022 la 100 de metri și la 200 de metri în stil liber, este unul dintre cele mai bune exemple atunci când vine vorba de performanță în sport atât pentru copii, adolescenți, cât și pentru adulți.

Sportivul este foarte atent la ce mănâncă și duce un stil de viață cât se poate de sănătos pentru a se menține în formă.

Pe aceeași temă

Iată care este micul dejun al campionului și ce nu îi lipsește din alimentație!

Ce mic dejun preferă David Popovici

Sportivul preferă un mic dejun care să îi ofere aportul de nutrienți necesari, dar și energia de care are nevoie în fiecare zi.

Potrivit Click.ro , David Popovici consumă dimineața un preparat făcut pe bază de iaurt, fulgi de ovăz, banane, chia și miere.

Aceste alimente sunt extrem de benefice pentru organism, fiind bogate în calciu, proteine și vitamina B12.

Spre exemplu, iaurtul stimulează digestia și ajută la întărirea sistemului imunitar, oferind o multitudine de bacterii bune tractului intestinal.

Fulgii de ovăz sunt bogați în proteine, vitamine, minerale, fibre și carbohidrați și au capacitatea de a crește nivelul de energie, exact așa cum își doresc sportivii de performanță. Ovăzul este o cereală extrem de bogată în nutrienți, printre care se regăsesc: zincul, seleniul, vitamine E, fierul, manganul și magneziul.

Pe aceeași temă

Bananele, de asemenea, sunt extrem de bogate în vitamine și potasiu și completează perfect procesul de digestie, ajutând organismul să recapete electroliții pierduți, mai ales după un antrenament sportiv îndelungat.

Recomandari A1

Semințele de chia sunt versatile și pot fi adăugate fie în salate, feluri principale, gustări sărate și chiar deserturi. Sunt bogate în magneziu, mangan și calciu și sunt benefice atât pentru activitatea musculară, cât și pentru oase. Totodată, sunt extrem de bogate în antioxidanți și fibre și ajută la o digestie bună atunci când sunt preparate în mod corect.

Mierea ajută la metabolizarea grăsimilor și proteinelor, promovând neutralizarea toxinelor și a radicalilor liberi, dar și suportul unei digestii îmbunătățite. Fiind plină de vitamine, minerale, aminoacizi și enzime, aceasta stimulează procesele de sinteză în organism.

Rețeta micului dejun pe care îl mănâncă David Popovici!

După ce te-ai asigurat că ai bifat tot de pe lista de ingrediente de mai jos te poți apuca de modul de preparare și apoi să savurezi gustul minunat, fără prea mult efort!

Ingrediente

În funcție de cum îți place poți rumeni fulgii de ovăz sau îi poți lăsa așa cum sunt.

Într-o tavă cu hârtie de copt, se pun fulgii de ovăz și se coc la 160 de grade pentru o perioadă de 12-15 minute. Dacă îți plac mai rumeniți sau croncanți îi mai poți lăsa câteva minute în plus. După ce sunt gata, se scot și se lasă la răcit.

Se adaugă iaurt într-un castron împreună cu semințele de chia și se lasă la hidratat timp de aproximativ 10 minute. După gust, se adaugă mierea, fulgii de ovăz de la cuptor și banana tăiată feliuțe.

Dacă vrei să adaugi și alte semințe sau fructe, trebuie să știi că afinele, zmeura, cireșele, kiwi, nucile sau migdalele crude merg de minune.

Pofta bună!

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
david popovici alimentanție mic dejun mâncare campion
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei ANM anunţă furtuni puternice în Bucureşti. Când va fi lovită Capitala de vremea extremă, cu risc de inundaţii
Videoclipul zilei
Citește și
David Popovici știe deja ce vrea să facă după retragerea din sport. Ce planuri are campionul:„Mi-ar...
David Popovici și Taisia, iubita lui, ipostază tandră în vacanță. Cum s-au pozat, dând un exemplu de...
Reacția savuroasă a lui David Popovici la meme-ul cu Marcel de la Insula Iubirii în valuri. Ce i-a...
(P) Cu ce s-au ales sportivii români medaliați la JO de la Paris
Video recomandate
Video
Citește și