Antena

Alertă ANM! Meteorologii au emis un nou Cod Galben de vreme rea. Zonele afectate de ploi torențiale, fulgere, vijelii și grindină

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/m. Ce zone sunt afectate.

Publicat: Duminica, 11 Iulie 2021, 10:40 | Actualizat: Duminica, 11 Iulie 2021, 11:28
Galerie de imagini
Cod Galben
shutterstock

Meteorologii anunţă, duminică, instabilitate atmosferică, în zona Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni şi local în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Crişana, Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei. De la ora 12.00 până la ora 23.00 î zonele vizate va fi cod galben.

”În intervalul menţionat, în zona Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni şi local în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Crişana, Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25...40 l/mp”, anunţă, duminică, ANM, potrivit news.ro.

Sursa citată a precizat că astfel de fenomene se vor semnala şi în restul Moldovei şi Munteniei, dar pe arii mai restrânse. Disconfortul termic se va menţine ridicat, duminică, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la începutul săptămânii viitoare va fi în intensificare şi extindere.

Prognoza pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, perioada 5 iulie - 18 iulie 2021. Potrivit meteorologilor, vremea va fi în încălzire și va deveni caniculară în primele zile ale intervalului prognozat.

Vremea în Banat

Vremea se va încălzi până în cursul zilei de joi (8 iulie), va deveni caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 36 de grade. Treptat, până la sfârșitul intervalului, maximele termice vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 31 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, iar până vineri (9 iulie) media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 20 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de anticipație, valorile nocturne vor marca o scădere ușoară, iar media acestora va ajunge la 17...18 grade. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi în creștere după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Prognoza meteo Crișana

Valorile diurne vor fi în creștere până cursul zilei de joi (8 iulie), vremea va deveni caniculară, iar maximele vor avea media în jurul a 35 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 30 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, iar până vineri (9 iulie) media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 19 grade. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, valorile nocturne vor marca o scădere ușoară, iar media acestora va ajunge la 16...17 grade. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi în creștere după data de 13 iulie, perioadă în care vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Vremea în Transilvania

Valorile termice diurne vor fi în creștere până cursul zilei de vineri (9 iulie), vremea va deveni călduroasă, iar media maximelor se va situa în jurul a 31 de grade, valoare ce se va menține, cu ușoare variații, până în data de 13 iulie. După această dată, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 28 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, iar până vineri (9 iulie) media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 16 grade. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, vor fi variații ale valorilor nocturne, iar media acestora va oscila între 14 și 16 grade. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată la începutul primei săptămâni și după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Prognoza meteo Maramureș

Recomandari A1

Valorile termice diurne vor fi în creștere până spre sfârșitul primei săptămâni (9 iulie), vremea va deveni călduroasă, iar media maximelor se va situa în jurul a 33 de grade. După această dată, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere, mai accentuată după data de 13 iulie, spre o medie regională de 29 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, iar până vineri (9 iulie) media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 18 grade. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, vor fi variații ușoare ale valorilor nocturne, iar media acestora va fi în general de 16...17 grade. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată la începutul primei săptămâni, dar mai ales după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Vremea în Moldova

Valorile diurne vor fi în creștere până la începutul celei de-a doua săptămâni (13 iulie), vremea va deveni călduroasă, iar maximele vor avea media de 32...33 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 29 de grade. Temperaturile minime vor avea variații pe tot parcursul intervalului, cu cele mai ridicate medii, de 19 grade, la mijlocul primei săptămâni și în jurul datei de 14 iulie și cele mai scăzute, de 17 grade, în jurul datelor de 10 și 17 iulie. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului și după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Prognoza meteo Dobrogea

Valorile diurne vor crește treptat până în data de 13 iulie, când vremea va deveni local călduroasă, iar maximele vor avea media de 31 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 29 de grade. Temperaturile minime vor avea variații pe tot parcursul intervalului, cu cele mai ridicate medii, de 21 de grade, la mijlocul primei săptămâni și în jurul datei de 14 iulie și cele mai scăzute, de 19 grade, în jurul datei de 10 iulie. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată mai ales în primele zile ale intervalului, dar și după data de 15 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Vremea în Muntenia

Variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, vremea menținându-se călduroasă, izolat caniculară la începutul celei de-a doua săptămâni (13-14 iulie) când media maximelor va urca spre 34 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 31 de grade. Temperaturile minime vor avea variații pe parcursul celor două săptămâni, cu cele mai ridicate medii, de 19 grade, la mijlocul primei săptămâni și în jurul datei de 15 iulie și cele mai scăzute, de 17 grade, în jurul datei de 10 iulie. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în primele zile ale intervalului și după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Prognoza meteo Oltenia

Pe tot parcursul intervalului, valorile termice diurne vor avea ușoare variații, vremea menținându-se călduroasă, local caniculară în primele zile și la începutul celei de-a doua săptămâni (12-14 iulie), când media se va situa în jurul a 34 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie de 32 de grade. Temperaturile minime vor avea variații pe parcursul celor două săptămâni, cu cele mai ridicate medii, în jurul a 19 grade, la mijlocul primei săptămâni și în jurul datei de 15 iulie și cele mai scăzute, de 17 grade, în jurul datei de 11 iulie. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Vremea la munte

Variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, vremea menținându-se caldă mai ales în intervalul 7-14 iulie, când media maximelor se va situa în jurul a 22 de grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie de 19...20 de grade. Temperaturile minime vor avea variații ușoare pe parcursul celor două săptămâni, iar media acestora va oscila între 11 și 13 grade. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în intervalul 5-8 iulie, dar mai ales după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Whatsapp LinkedIn
anm vreme alerta anm vremea in romania prognoza meteo vremea vreema in luna iulie
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ al Austriei 2024 se vede LIVE online în AntenaPLAY 🏁 În perioada 28 - 30 iunie, vezi LIVE pe canalul dedicat!
Stirile zilei "Muşcătoare" în serie, reţinută în Capitală. A atacat 6 persoane, de la fiică, la vecini şi poliţişti
Videoclipul zilei
Citește și
Prognoza meteo 26 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
România, împărțită în două de avertizările cod galben. Unde sunt așteptate furtuni și ce zone...
Prognoza meteo 25 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Un nou val de praf saharian ajunge în România! Avertizarea meteorologilor. Unde vor fi vizibile...
Video recomandate
Video
Citește și
Legume care fac diferența în salata de cartofi. Aceste secrete culinare o duc la nivelul următor Catine.ro
Aras Bulut Iynemli și Devrim Özkan urmează să joace împreună într-un nou proiect profesional. Despre ce este... Happy Channel
EXCLUSIV. Mario Iorgulescu încearcă să scape şi de condamnarea din dosarul în care a primit 3 ani de închisoare... Libertatea.ro
Nedumerirea unui patron român după ce a crescut salariile: "Motivația angajatului scade... Ziare.com
„Cinci ani de zile nu a ieșit din casă!” Calvarul prin care a trecut fiica lui Leonard Doroftei! Detaliul... AntenaSport
Petrecere FABULOASĂ pentru fiul Nadiei Comăneci, organizată de Anastasia Soare. Cum arată Dylan, care tocmai a... Elle
Gestul halucinant al unui bărbat din Medgidia, după ce a aflat că soția l-a înșelat a doua oară. Și-a ieșit... Spynews.ro
Maria Dragomiroiu, la un pas de moarte! „Am simțit-o pe mama dintr-o data lângă mine!“ BZI
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură HelloTaste.ro
Lista alimentelor pe care să nu le mănânci vara. Medic: „Ele se digeră greu şi ne încălzesc temperatura... Antena3.ro
„Linia roșie” care îți arată că hackerii au intrat în contul tău. Google a dezvăluit semnul secret la... useit
Horoscopul zilei de 24 iunie 2024. Balanțele pierd sume mari de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Aston Martin Valiant este un supercar retro de 735 cai putere, creat din dorința lui Fernando Alonso Wall-Street
Când nu ești sigur dacă să mai stai sau nu, e clar că trebuie să pleci Kudika
Pensionarii care NU vor primi bani după recalculare. Veste de ULTIMA ORĂ Playtech
Care sunt subiectele care au picat la limba română, la Evaluarea Națională Redactia.ro
Reciclarea cu garanţia de 50 de bani s-a transformat în job pentru unii. "Veneau cu cantităţi impresionante. Saci... Observator
Metode tradiționale de slăbire vs. metode medicale de slăbire. Cum poți scăpa de kilogramele în plus MediCOOL
Înghețată de căpșuni cu banane. Rețetă simplă de desert răcoros HelloTaste
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în... ProSport
Orașul din România unde un apartament cu 2 CAMERE costă 6.000 de euro. E situat la parter și are 40 de metri... Gandul
Gabi Bădălău a spus tot! Cum a prins-o pe Bianca Drăguşanu cu altul: 'Mi-a recunoscut' CanCan
Care e diferența dintre laptele de la începutul sesiunii de alăptare și cel de la final DeParinti
Hailey Bieber și-a etalat burtica de gravidă într-o salopetă din dantelă. Frumoasa șatenă și soțul ei,... ZUTV
Astronauții Boeing Starliner sunt blocați în spațiu. De ce nu s-au putut întoarce pe Pământ până acum UseIT
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie Hello Taste