Antena

Rețetă de Homar cu unt, busuioc și vinete cu trei arome, pregătită în stil grecesc de chef Aristotelis din Corfu

În al șaselea stage al emisiunii Chefi fără limite, chefii au descoperit o super rețetă de homar cu unt, busuioc și vinete în trei arome, semnată de chef Aristotelis. Tazz îți dezvăluie cum să pregătești acest preparat chiar la tine acasă!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 30 Martie 2022, 16:29 | Actualizat: Luni, 16 Ianuarie 2023, 08:30
Galerie de imagini
Chef Aristotelis din Corfu a prezentat la Chefi fără limite cum se face rețeta de homar cu unt, busuioc și vinete cu trei arome
Antena 1

Al șaselea stage al emisiunii Chefi fără limite s-a desfășurat la Corfu, o destinație turistică extrem de apreciată pentru peisajele sublime, tavernele cu atmosferă de vis și mâncărurile delicioase.

De data aceasta, chef Aristotelis a dezvăluit pentru Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea cum se face cea mai bună rețetă de rețetă de Homar cu unt, busuioc și vinete cu trei arome, adică trei sosuri delicioase. Tazz îți arată cum să pregătești acest deliciu, chiar la tine acasă!

Pe aceeași temă

De asemenea, tot pe Tazz poți comanda preparate pe care le-ai văzut în emisiunea Chefi fără limite, ca să te bucuri la superlativ de aventura grecească! Primești rapid și în siguranță produsele, chiar la tine acasă!

Rețetă de homar cu unt, busuioc și vinete cu trei arome - Ingrediente

Ca să obții 5 porții (aproximativ 250 de grame) vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Rețetă de homar cu unt, busuioc și vinete cu trei arome - Mod de preparare

Se curăță vânăta și se taie pe lungime, se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline și se pune totul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, după care se introduce în cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru aproximativ 20 de minunte. Se lasă vinetele în cuptor până ce încep să se rumenească frumos.

Pe aceeași temă

Între timp, homarul se decongelează, se extrage carnea sub forma unor bucăți întegi (din coadă și clești și se sotează cu unt, se pune sare și piper după gust, dar și busuioc verde tăiat mărunt.

Recomandari A1

Se prepară uleiul de busuic: 50 ml ulei de măsline se blendează cu 15 gr busuioc verde și se pune în bidon de plastic.

Apoi, 50 gr de maioneză Hellmans se amestecă bine cu 25 gr de muștar și se reglează gustul cu suc de lămâie, după preferință. Se pune în bidonașul de plastic; Luăm 75 gr maioneză simplă. se pune în bidonul de plastic. Se prepară fondul de pește: un litru de apă se amestecă bine cu 20g fond de pește (sau sos sau orice concentrat de gust) și se aduce la temperatura de fierbere. În 75 ml fond de pește astfel obținut se adaugă pasta de tomate și se fierbe până compoziția se reduce la jumătate. La final se reglează consistența cu amidon dizolvat în apa rece astfel încât sosul să devina ușor cremos. Sosul se temperează si se pune în bidonul de plastic.

Avem sosurile în bidonașe din plastic: sosul de pește, maioneza, maioneza cu mustar clasic;

Vânăta scoasă de la cuptor se asezonează cu filigrame din sosurile obținute, carnea de homar se unge cu ulei de busuioc și se presară cu susan alb și negru. Ambele piese se montează una lângă cealaltă în caserolă și se decorează cu frunzulițe de busuioc.

Descoperă cu Tazz și alte rețete savuroase din emisiunea Chefi fără limite de la Antena 1. Cu un așa ajutor de nădejde, orice preparat gătit de chefi poate părea o joacă de copil!

Urmărește clipul video de mai sus ca să înveți cu Tazz cum să faci această minunată rețetă homar cu unt, busuioc și vinete cu trei arome.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.

Pe aceeași temă

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Whatsapp LinkedIn
reteta homar vinete
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Câștigătorii sezonului 10 Mireasa, Mihai și Laura, interviu exclusiv în AntenaPLAY. Vezi acum Mireasa: Confesiuni | Sezonul 6.
Stirile zilei Explozie de bucurie în toată lumea, de Revelion. Imagini spectaculoase în Noua Zeelandă și Australia
Citește și
Rețetă cozonac pentru Crăciun. Cum prepari pas cu pas cel mai delicios cozonac cu nucă, rahat și cacao
Rețetă prăjitura Carpați: ingrediente și mod de preparare. Cum să faci desertul copilăriei la tine...
Ce să nu pui în sarmale dacă vrei să fie gustoase. Bucătarii insistă că acest ingredient le strică...
Rețetă de prăjitură grecească portokalopita, un deliciu făcut cu ingrediente simple și ieftine. Cum...
Video recomandate
Video
Citește și
Ce poți face de Revelion pentru a avea noroc. Tradiții și obiceiuri de Anul Nou Catine.ro
Actrița Deniz Baysal urmează să joace într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Jurnalul unui soldat nord-coreean din Forțele Speciale Roșii, ucis în luptele cu ucrainenii: „Sursa fericirii... Libertatea.ro
Cum va fi noul an în funcţie de data naşterii. Numerolog: “Vine 2025, un an al transformării și al... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Jador și Oana Ciocan, dansul mirilor de la nuntă. Cei doi s-au căsătorit în mare secret pe 27 decembrie / VIDEO Spynews.ro
Cătălin Botezatu, țeapă mare luată de Crăciun! „Așteptam puțină iubire, nu mi-a pus-o sub brad!“ BZI
Alexia Eram are planuri mari de Crăciun! Cu cine va petrece Sărbătorile de iarnă BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Ruladă cu cremă de mentă și glazură de ciocolată HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Cele mai spectaculoase fenomene astronomice 2025. Ce evenimente vom admira pe cer useit
Horoscopul zilei de 29 decembrie 2024. Balanțele sunt în căutarea echilibrului interior. Află ce se întâmplă... Catine
Horoscopul lunii ianuarie 2025, în detaliu: Anul nou începe în forță, cu numeroase transformări și planuri... Jurnalul
Cum să implementezi eficient tichetul cultural în pachetul de beneficii pentru angajați Kudika
Temperatura ideală pentru frigider în perioada sărbătorilor. La câte grade trebuie să îl setezi ca să nu se... Playtech
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc Redactia.ro
Ce este calendarul de ceapă, tradiţia de Anul Nou respectată cu sfinţenie în Transilvania: "Le spunea şi cam se... Observator
Sfaturi pentru a-ți îmbunătăți antrenamentele fizice. Cum poți obține rezultate mai bune MediCOOL
Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Cu cât se vinde SALATA BOEUF în magazinele Mega Image din România. Este nelipsită de pe masa de Revelion Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Ghid practic pentru tați: cum să împărțiți responsabilitățile în familie DeParinti
Celebrități care au atras atenția în ultima săptămână. Leonardo DiCaprio a participat la un meci de baschet ZUTV
Ce valoare are premiul Squid Game. Elon Musk câștigă o sumă mai mare într-o singură zi UseIT
Doradă la cuptor cu cartofi. Ce mai poți să adaugi pentru un gust delicios Hello Taste