Antena

Îl recunoști pe băiețelul din imagine? Nimeni nu i-a dat o șansă, dar a ajuns unul dintre cei mai iubiți români

Copilul simpatic din imagine a ajuns, până astăzi, unul dintre cei mai iubiți români, cu o carieră de succes în industria actoriei și a scriiturii.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 22 August 2023, 16:52 | Actualizat: Marti, 22 August 2023, 16:53
Galerie de imagini
Îl recunoști pe băiețelul din imagine? Nimeni nu i-a dat o șansă, dar a ajuns unul dintre cei mai iubiți români
Facebook / Hepta

Micuțul este nimeni altul decât Horațiu Mălăele, care i-a impresionat, de-a lungul timpului, pe mulți români datorită talentului său artistic.

Pe aceeași temă

Cum a ajuns Horațiu Mălăele în lumina reflectoarelor. Povestea sa de viață pare desprinsă dintr-un film

Regizorul, actorul, caricaturistul și scriitorul Horațiu Mălăele s-a născut la Târgu Jiu, județul Gorj. În copilărie, nu i s-au dat prea multe șanse de reușită în viață, însă destinul avea deja alte planuri cu maestrul.

„Când m-am născut, nu erau semne de vreo reuşită a mea în viaţă. Aveam un strabism foarte pronunţat, eram dislexic şi abia citeam, toţi cei din jur râdeau de mine.

Eram numit «prostu’ clasei», mi se lipeau bilete cu apelativul ăsta în pauze, pe spate. Mi se spunea mereu că desenez urât şi de atunci nu prea am mai desenat. Eram în suferinţă. Înțelesesem că sunt prost, urât, şi că nu sunt bun de nimic.

Apoi, în clasa a V-a, a venit un profesor care mi-a văzut un desen ascuns, şi a vorbit puţin cu mine. La urmă, m-a privit direct în ochi şi mi-a spus clar: «Tu eşti un geniu». Iar eu am început să fiu”, povestea actorul într-un interviu, conform Ego.ro.

Pe aceeași temă

Horatiu Mălăele s-a născut pe 31 iulie şi nu pe 1 august, aşa cum este înregistrat în certificatul de naştere. „M-am născut, într-adevăr, pe 31 iulie, după cum mi-a spus mama, undeva pe la orele 10 seara. Dar cum se făceau actele atunci, am fost trecut pe data de întâi”, a povestit el pentru un post TV, notează News.ro.

„Pentru că numele meu adevărat este Mălăele Valentin Horaţiu şi am aflat acum, târziu, că Sfântul Valentin ortodox este pe 30 iulie, am, aşadar, o sărbătoare şi pe 30 iulie. M-am născut pe 31 şi sunt trecut pe 1. Sunt trei sărbători succesive care uneori dau mari dureri de cap”, mai spunea Horaţiu Mălăele.

De la debutul său din 1974, cu rolul principal din „Muntele ascuns” (r. Andrei Cătălin Băleanu), Mălăele a lucrat cu unii dintre cei mai importanţi regizori români, printre care Geo Saizescu („Secretul lui Bachus”, 1984), Alexandru Tatos („Secretul armei secrete”, 1988) şi Ion Popescu Gopo („Maria Mirabela în Tranzistoria”, 1989).

În 1984 a interpretat rolul unui dascăl în „Piciu”, ultimul film regizat de Iosif Demian înainte de plecarea din ţară, pe un scenariu scris de Mircea Diaconu. Povestea unui grup de elevi în vacanţa de vară atrage, la lansare, peste 1,5 milioane de spectatori în cinematografe. Distribuţia filmului îi include pe Victor Rebengiuc, Răzvan Vasilescu şi Diana Lupescu.

Recomandari A1

În 1992, rolul din „Divorţ... din dragoste” (r. Andrei Blaier), cel al unui tânăr nevoit să-şi destrame mariajul din cauza absurdităţii sistemului comunist, îi aduce premiul de interpretare la Festivalul de la Costineşti.

În 1994 este distribuit de Mircea Daneliuc în comedia „Această lehamite”, unde îl joacă pe Bebe, un viitor tată care se confruntă cu moartea soţiei gravide, dar şi cu ambiţia unei doctoriţe de a-i ţine în viaţă copilul nenăscut.

Va colabora din nou cu Daneliuc pentru „Ambasadori, căutăm patrie” (2003). Dintre rolurile recente, poate cel mai cunoscut şi iubit de public este cel al lui Ilie Moromete din „Moromeţii 2” (r. Stere Gulea, 2018), pentru care a primit o nominalizare la Premiile Gopo. Horaţiu Mălăele a lucrat şi în coproducţii internaţionale, cu regizorii Costa Gavras („Amen”, 2001) şi Robert Guédiguian („Armata crimei”, 2009).

Ca regizor, a semnat „Nunta mută” (2008), „Funeralii fericite” (2012) şi „Luca” (2020), toate trei avându-l ca scenarist pe Adrian Lustig.

În teatru a obţinut un număr impresionant de premii. A jucat pe scenele din Piatra Neamţ, Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Braşov sau Constanţa, unde a interpretat roluri în spectacole legendare precum „Karamazovii”, în regia lui Dan Micu, „Aceşti îngeri trişti”, montat de Mircea Cornişteanu sau „Scapino”, în regia lui Alexandru Dabija.

Din 1982, regizează spectacole de teatru, punând în scene piese precum „O sărbătoare princiară” de Teodor Mazilu, „Puricele” de Georges Faydeau sau „Carlo contra Carlo” de Paul Ioachim.

Spectacolul său „Sunt un orb” este un one-man show plin de umor, inteligenţă şi virtuozitate; conceput ca un monolog alcătuit din poezii, proză scurtă şi scene memorabile din piese de teatru, acesta a fost prezentat şi în comunităţi de români din afara ţării.

În teatrul de televiziune a jucat peste 150 de roluri.

Nu în ultimul rând caricaturist şi scriitor, Mălăele a expus în peste 30 de expoziţii circa 3.000 din creaţiile sale şi a fost redactor şef al publicaţiei Satirul. A publicat două cărţi autobiografice: „Horaţiu despre Mălăele” (2008) şi „Rătăciri” (2012), mai notează News.ro.

Whatsapp LinkedIn
horatiu malaele
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Urmărește-l pe David Popovici la Campionatele Europene de Înot | Belgrad 2024 🏊‍♂️ În perioada 17-23 iunie, vezi competiția LIVE în AntenaPLAY
Stirile zilei Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa de nici 3 anișori dispăruse ieri la Breasta, în Dolj
Citește și
Ce mesaj a postat, recent, Simona Halep. Ea a publicat și un filmuleț cu actorul Horațiu Mălăele:...
Mamă, mamă! Ce-ai făcut, Mălăele? Cel mai vizionat moment de comedie din România, numărul 1 în...
Sezonul opt a început în forță! Glumele lui Bogdan Mălăele l-au dat gata până și pe Cheloo:...
Festivalul Filmului European 2019, la start: Actorii Dorina Lazăr şi Horaţiu Mălăele, recompensaţi cu...
Video recomandate
Video
Citește și
De ce specialiștii recomandă să eviți ceaiul cu lapte. Consumul excesiv poate fi dăunător Catine.ro
Burak Özçivit se află în Bangladesh, țară din care a publicat mai multe imagini și filmulețe. “Nu am mai... Happy Channel
„Epopeea” lui Radu Mazăre în Justiție: trei dosare de corupție, 14 ani de procese și prejudicii nerecuperate... Libertatea.ro
Infecția care făcea ravagii în urmă cu 200 de ani revine în forță. Ce este "boala lumei"... Ziare.com
„Regina sufletului meu!” Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat... AntenaSport
Emil Rengle, confesiuni oneste despre căsătoria cu Alejandro Fernandez și problemele cu care se confruntă:... Elle
Radu Mazăre este eliberat din închisoare! Decizia de ultimă oră a instanței de la Tribunalul Ilfov Spynews.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare BZI
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!” BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase HelloTaste.ro
Câți bani primești pentru concediul medical, în funcție de boala de care suferi. Diferențele sunt semnificative Antena3.ro
Primul bioprocesor din lume folosește 16 creieri umani crescuți în laborator. Sistemul ar folosi de „1 milion de... useit
Horoscopul zilei de 29 mai 2024. Balanțele deschid un nou capitol. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
După Franța, încă o țară din Europa se gândește să trimită soldați în Ucraina: Nu trebuie să excludem... Wall-Street
Transformarea fricii în curaj: Tehnici de motivație pentru depășirea obstacolelor Kudika
Cel mai mare ștrand din Europa se află chiar la București. Sute de români veneau aici să se distreze, în... Playtech
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie să rostești această rugăciune Redactia.ro
Cele două rute pe care se produc cel mai des turbulenţe. Experţii spun că fenomenul nu apare mereu pe radar Observator
Beneficiile mersului la sala de fitness. De ce aspecte este indicat să ții cont MediCOOL
Quiche franțuzesc cu praz și brânză, o rețetă clasică de tartă sărată HelloTaste
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român ProSport
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de iarna în mijlocul verii, în România Gandul
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce a urmat i-a uimit pe... CanCan
Ce poți face dacă toddlerul refuză să renunțe la biberon înainte de culcare. Specialiștii în parenting oferă... DeParinti
Cei mai populari cântăreți coreeni din toate timpurile. Cine ocupă primele poziții în lumea K-pop ZUTV
Nokia 3210 revine pe piață după 25 de ani. Cât costă și cum arată varianta din 2024 a telefonului legendar UseIT
Ruladă cu bezea și fructe de pădure. Pașii simpli pentru a obține un desert delicios Hello Taste