Antena

Filme de comedie 2019. Top 10 filme premiate la Oscar și care merită revăzute

Filme de comedie 2019. Top 10 filme premiate la Oscar și care merită revăzute. Află din articolul a1.ro, care este topul filmelor de comedie care au primit Oscarul de-a lungul timpului și de ce merită revăzute

Publicat: Luni, 11 Februarie 2019, 10:22 | Actualizat: Marti, 12 Februarie 2019, 20:40
Galerie de imagini
Filme de comedie
cinemagia.ro

Seara după job, poate vrei să te relaxezi diferit, în confortul casei tale, cu o porție bună de mâncare și un film cel puțin la nivelul așteptărilor. Iar atunci când cauți o comedie bună, știm cât de greu să o găsești pe cea potrivită. Iată o listă cu cele mai bune filme de comedie 2019, filme premiate la Oscar, care nu doar te vor destinde și relaxa, dar îți vor aduce actorii tăi preferați în ipostaze inedite.

Birdman (2014)

Filmul în regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu îi are ca actori pe Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton și Emma Stone. Aceasta este o comedie neagră ce spune povestea unui actor faimos ce interpretează rolul unui super-erou emblematic care întâmpină dificultăți pe scenă. Filmul a primit 4 premii și 5 nominalizări la Oscar.

The Artist (2011)

Filmul e în regia lui Michel Hazanavicius, iar din distribuție fac parte Berenice Bejo și Jean Dujardin, Filmul spune povestea lui George Valentin, un cunoscut actor de filme mute, își pierde treptat din succes și astfel ajunge în situația de a depunde mari eforturi pentru a salva cinematografia mută și implicit pentru a-și susține cariera. Filmul a primit 5 premii și 5 nominalizări la Oscar.

Shakespeare in love (1998)

Filmul în regia lui John Madden îi prezintă ca actori principali pe Joseph Fiennes și Gwyneth Paltrow. Filmul spune povestea lui William Shakespeare care trebuie să afle două lucruri despre aleasa inimii lui: nu numai că ea trebuie să se mărite cu altul, dar și că se dă drept bărbat pentru a obține rolul principal în cea mai recentă piesă a lui Will. Filmul a primit 7 premii și 6 nominalizări la Oscar.

Forrest Gump (1994)

Recomandari A1

Filmul e în regia lui Robert Zemeckis, iar din distribuție face parte Tom Hanks. Filmul spune povestea lui Forrest, un om cu totul diferit de ceilalți, care ajunge să ne povestească viața sa de-a lungul filmului. Această peliculă a primit 6 premii și 7 nominalizări la Oscar. Nu e de mirare că e unul printre cele mai bune filme de comedie și dramă ale vremii.

Christopher Robin (2018)

Filmul în regia lui Marc Forster îi are ca actori pe Jim Cummings, Ewan McGregor și Hayley Atwell. Filmul ne spune povestea lui Christopher Robin ajuns la maturitate, capul unei familii tipice din clasa muncitoare, copleșit de stres și responsabilitate. Însă, exact când are nevoie mai mare, îl reîntâlneşte pe prietenul lui din copilărie, Winnie the Pooh, care îl va ajuta să rezolve o situație complicată la serviciu, dar și să redescopere plăcerile vieţii. Filmul are o nominalizare la Oscar.

The Grand Budapest Hotel (2014)

Filmul e în regia lui Wes Anderson, iar din distribuție fac parte Esward Norton, Saoirse Ronan and Ralph Fiennes. Acesta este de departe unul dintre cele mai bune filme de comedie ale anului 2014. Filmul prezintă Gustave H, un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, și ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporții și recuperarea unei picturi renascentiste, dar și lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruște și dramatice ce afectează viața pe continent. Filmul a primit 4 premii și 5 nominalizări la Oscar.

Coco (2017)

Filmul în regia lui Adrian Molina și Lee Unkrich îi are ca actori principali pe Alanna Ubach, Gael Garcia Bernal, Benjamin Bratt, Anthony Gonzalez și Renee Victor. Filmul ne spune povestea tânărului Miguel care visează să devină un adevărat cântăreț, la fel ca idolul său Ernesto de la Cruz (Benjamin Bratt). Încercând cu disperare să-și dovedească talentul, Miguel se trezește prins în uluitorul și coloratul Ținut al Morților. Acolo, îl întâlnește pe fermecătorul pezevenchi Hector (Gael García Bernal). Împreună, cei doi noi prieteni pornesc într-o călătorie extraordinară pentru a dezlega misterul ascuns de generați. Filmul a primit două premiiOscar.

Silver Linings Playbook (2012)

Filmul e în regia lui David O. Russell, iar din distribuție fac parte Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro și Jacki Weaver. Filmul ne spunea povestea lui Pat, un fost profesor de liceu, care a petrecut 4 ani într-o clinică destinată tratării bolilor nervoase după ce a fost înșelat și părăsit de soția lui, Nikki. Mutându-se sub același acoperiș cu părinții lui după ce este externat, Pat are impresia falsă că nu a lipsit de acasă mai mult de câteva luni și este obsedat de ideea de a o recuceri pe Nikki. Filmul a primit un premiu și 7 nominalizări la Oscar.

Pulp Fiction (1994)

Cu toții știm că Tratantino e unul dintre cei mai spectaculoși regizori ai tuturor timpurilor. Din distribuție fac parte Ving Rhames, Uma Thurman, Samuel L. Jackson, John Travolta și Bruce Willis. Comedie neagră e construită eliptic, nonlinear, pe câteva povești principale, ale căror personaje interacționeaza sub o formă sau alta. Doi găinari care vor să jefuiască un magazin întâlnesc doi asasini care au de recuperat un obiect miraculos pentru șeful lor, care are o înțelegere cu un boxer, pe care acesta n-o respectă. Există, desigur, o seamă de povești "secundare", care le susțin și le întregesc pe cele principale, într-o perfectă sferă "tarantinească". Filmul a obținut un premiu și 6 nominalizări la Oscar. Acest film e cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de comedie al tuturor vremurilor.

The Wolf of Wallstreet (2013)

Filmul în regia lui Martin Scorsese îi are ca actori principali pe Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughey, Margot Robbie, Jonah Hill și Jon Favreau. Filmul e bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort și spune povestea unui broker care a trăit visul american până când acesta s-a transformat în coșmar. A început de jos și a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul în exces și puterea dobândită l-au transformat din broker onest în infractor implicat în scandaluri de corupție, înșelăciune și crimă. Filmul a primit un premiu și 5 nominalizări la Oscar.

Sursă foto: cinemagia.ro

Whatsapp LinkedIn
filme de comedie 2019 filme de comedie filme filme 2019 filme 2019 comedie comedii comedii de oscar
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
Citește și
Oscar 2019. Decizie fără precedent privind decernarea premiilor
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense Catine.ro
Afra Saraçoğlu a fost comparată cu Alisa Sezen Sever. Cine este actrița în vârstă de 17 ani Happy Channel
„Va fi o perioadă îngrozitoare în Ucraina și pentru Occident”. Avertismentul unui general despre războiul... Libertatea.ro
În ce zile nu se spală în perioada aceasta. "Suntem în secolul 21... Mai stați să vă... Ziare.com
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și... Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase HelloTaste.ro
Locul din România în care va fi construit un viaduct spectaculos. Costurile se ridică la sute de milioane de lei Antena3.ro
Bacteriile de pe Stația Spațială Internațională au suferit mutații. S-au transformat în ceva ce nu a fost... useit
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
A cumpărat cercei de 13.675 dolari setul cu doar 13 dolari. Nu s-a mulțumit cu o pereche și a comandat două. Cum... Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Pască tradițională cu multă brânză și stafide. Ceva mai gustos nu ai mâncat, cum se prepară Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
O româncă a bătut cale lungă, 2.500 km, tocmai din Elveţia, ca să trăiască miracolul Învierii la Iaşi. Ce a... Observator
Cum apar afecțiunile gastrointestinale. Cauze, simptome, metode de prevenție și tratament MediCOOL
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți HelloTaste
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica... ProSport
ANM: Cum va fi vremea de Paște. Ploi în jumătate de țară, soare în cealaltă Gandul
Ce a putut să cumpere această tânără cu 50 de lei dintr-un supermarket din Vama Veche: 'Să nu cumva să vreţi... CanCan
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face DeParinti
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un... ZUTV
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum UseIT
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Hello Taste
Ultimele știri
Lasă-mă, îmi place! Camera 609, rezumat episoadele 33 și 34, sezonul 2, din 3 mai. Tatăl Evei se întoarce în viața ei
Telefonul înregistrează tot ce vorbești, fără să știi. Metoda prin care poți dezactiva microfonul mobilului
Prețul cu care a ajuns să se vândă o bucată de porumb în Vama Veche. Nu contează că e fiert sau copt
Mireasa sezon 9, 3 mai 2024. Cum arată clasamentul publicului. Cine sunt Mama, Fata și Băiatul Săptămânii
Cum arată acum și cu ce se ocupă fosta soție a lui Răzvan Simion. Diana s-a recăsătorit
Mireasa sezon 9, 3 mai 2024. Cine intră la cursa de eliminare alături de Alexandru
Filmele lunii mai în AntenaPLAY. Vezi SuperNova, Maria, regina României și Checkmate chiar acum
Fructul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște! Îmbunătățește digestia și previne balonarea
Mireasa sezon 9, 3 mai 2024. Rezultatul cursei de eliminare dintre Adriana și Iuliana. Ce a votat publicul
Britney Spears, desculță și înfășurată doar într-o pătură, a ieșit pe străzi. Artista a avut nevoie de ajutorul medicilor
Mai multe