Ultima confruntare culinară de la „Chefi la cuțite” a născut un război între chefi. Bontea l-a criticat pe Dumitrescu pentru rețeta de Saint Jacques, așa că „Floricel” i-a servit-o lui Bontea!
Criticat de Bontea că doar asta știe să gătească, Florin Dumitrescu a prezentat o primă variantă în care se pot găti vestitele scoici! Totul ca să demonstreze că este un adevărat maestru atunci când vine vorba de Saint Jacques!
Ceviche de Saint Jacques servit in cochilie pe pat de sare:
1 portie
- 60 de minute
- 120g SaintJaques
- 15g Jalapeno
- 1g Naga Morich
- 25g Ceapa rosie
- 2buc Lime
- 1/2 leg Patrunjel
- 3 fire ceapa verde
- 35ml ulei de masline extra virgin
Scoicile se spala foarte bine si se lasa la scurs pe un prosop de hartie. Se toaca marunt ardeii iuti, ceapa rosie, patrunjelul si ceapa verde. Lime-ul se spala bine, se rade coaja si se stoarce sucul.
Scoicile se taie cuburi mari si se lasa la marinat in sucul de lime timp de 30 de minute la frigider. Dupa 30 de minute se amesteca cu restul ingredientelor si se serveste in cochilie pe pat de sare.
Ca elemente de decpr se pot folosi taieturi fine de ardei iute, ceapa verde, Microgreens de la Cristi, flori comestibile.
Mi-ai cerut sa fie iute! Si sa nu te superi pe mine daca nu am timp sa ma duc sa fac si poze, dar cred ca iti poti folosi imaginatia sa si vezi preparatul
Cu acelasi mare respect,
Al tau
FLORICEL