Balotină din piept de pui cu umplutură de porc şi fistic şi garnitură din mazăre şi sos de cătină

Se toaca marunt cateva frunze de busuioc, menta, salvie, marar si se pun intr-un bol.

Ingrediente pentru rețeta de Balotină din piept de pui cu umplutură de porc şi fistic

  • 300 g jambon feliat sau bacon
  • 500 g pulpa de porc tocata
  • 4-6 pulpe de pui dezosate cu piele pe ele
  • 200 g fistic boabe
  • 300 g mazare congelata
  • 200 g boabe de catina congelata
  • 300 g smantana lichida
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 1 lingurita de boabe de piper roz
  • 1 lingurita de amidon
  • sare
  • piper alb
  • putin busuioc
  • 1 crenguta de menta
  • 1 crenguta de salvie
  • 1 crenguta de cimbru verde
  • 1 legatura de marar

Mod de preparare pentru rețeta de Balotină din piept de pui cu umplutură de porc şi fistic

1. Se toaca marunt cateva frunze de busuioc, menta, salvie, marar si se pun intr-un bol.

2. Se adauga carnea tocata de porc, fisticul, ouale, piperul boabe roz, sarea si se amesteca bine.

3. Pe o folie de aluminiu se aseaza feliile de jambon si se acopera cu pulpele de pui dezosate cu pielea in jos spre jambon. In mijloc se pune umplutura si cu ajutorul foliei se ruleaza carnea si jambonul peste umplutura. Se strange folia la capete, se pune pe o tava si se da la cuptorul preincins la 180 de grade, timp de 20-30 de min in functie de grosimea ruladei.

4. Intre timp se pregateste o oala cu apa si sare si se pune la fiert. Cand clocoteste apa se pun boabele de mazare la fiert, se scurg si se dau prin blender, apoi se trec printr-o sita. Se adauga putina smantana lichida si se condimenteaza cu sare si piper alb.

5. Intr-o tigaie se pune putin unt si putin ulei, se adauga catina si se caleste, se pune putina smantana lichida si vinul alb. Se lasa sa dea cateva clocote, se trece prin blender si apoi prin sita. Se pune inapoi in tigaie si se adauga putin amidon, pentru ca sosul sa capete consistenta.

Ultimele știri