Antena Căutare

Biban de mare cu piure de conopidă, sfeclă caramelizată și sos vierge

Pentru iubitorii preparatelor cu pește, o rețetă de senzație cu care pot cuceri orice invitat: ”Biban de mare cu piure de conopidă, sfeclă caramelizată și sos vierge”.

Biban de mare cu piure de conopidă, sfeclă caramelizată și sos vierge
Biban de mare cu piure de conopidă, sfeclă caramelizată și sos vierge

Pentru iubitorii preparatelor cu pește, o rețetă de senzație cu care pot cuceri orice invitat: ”Biban de mare cu piure de conopidă, sfeclă caramelizată și sos vierge”.


Ingrediente pentru Biban de mare cu piure de conopidă, sfeclă caramelizată și sos vierge

  • 6 fileuri proaspete de biban de mare
  • 2 conopide ( 300 - 500 grame bucata )
  • 2,5 l de lapte
  • 5 sfecle roșii( minim 100 grame bucata)
  • 5 sfecle galbene( minim 100 grame bucata)
  • 2 sfecle albe ( candided beetroot)
  • 400 g unt
  • 150 ml ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • 1 căpățână usturoi
  • 30 g mentă verde, proaspată
  • 4 roșii mari
  • 100 ml oțet balsamic
  • gheață
  • germeni mazare

Mod de preparare Biban de mare cu piure de conopidă, sfeclă caramelizată și sos vierge

Se pun în folie de aluminiu, separat, sfecla roșie și cea galbenă, se ung cu ulei de masline si se dau la cuptor la 200 de grade pentru 35 minute.

Se pune conopida la fiert, în lapte, pentru 25-30 minute, la foc mic. Când e fiartă conopida se strecoară și se trece prin blender cu unt și puțină sare și se transformă în piure cremos. Se pune în sauce bottle.

Se pregătește sosul vierge din usturoi tocat mărunt, mentă, ceapa tocată mărunt, roșii cubulețe mici, ulei de măsline, sare și piper.

Cand e gata sosul vierge și piureul de conopidă se scoate și sfecla de la cuptor și se lasă la temperat 5 minute, apoi se scoate din folie, se curăță și se feliază.

Apoi se caramelizează cu oțet balsamic.

Între timp, in tigaia încinsă se prăjește bibanul pe partea cu piele și se condimentează cu sare și piper.

Se așază toate preparatele pe farfurii și se decorează cu flori comestibile și germeni.

Muschiuleț de porc cu legume în oțet balsamic și piure de țelină... Rețetă de burger delicios, pentru orice pofticios...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ultimele știri
x