E vară și nu știi ce să mai servești ca să te răcorești? Prepară ”Carpaccio de castravete cu dressing de iaurt și coriandru și sote de mere verzi” și de gustul lui ai să te îndrăgostești!
Ingrediente pentru Carpaccio de castravete cu dressing de iaurt și coriandru și sote de mere verzi
- 1 castravete fabio
- ulei de măsline
- oțet
- 2 mere verzi
- zeamă de lămâie
- 25 g unt
- 1 lingură miere de albine
- 50 g migdale
- 2 căței de usturoi
- 15-20 ml ulei de măsline
- 300 g iaurt
- 2 legături coriandru verde
- 1 ardei iute, verde
- câteva frunze de mentă
- câteva migdale
- sare
- piper
- 1 ridiche
Mod de preparare Carpaccio de castravete cu dressing de iaurt și coriandru și sote de mere verzi
Se curăță castravetele se taie 2-3 fâșii lungi din el, iar restul se taie în cuburi care se pun în blender. Se adaugă un cățel de usturoi, 200 ml iaurt, câteva frunze de mentă și puțin ulei de măsline și se prepară un sos tzatziki.
Frunzele de coriandru se toacă și se pun în recipientu blenderului cu 2 căței de usturoi, frunze de mentă, ulei de măsline, puțin ardei iute, verde, câteva migdale coapte, iaurt, sare și piper și se transformă într-un sos aromat și ușor picant.
Merele se taie în cuburi cât de mici, se străpesc cu zeamă de lămâie și se sotează în unt topit.
Fâșiile de castravete oprite se stropesc cu un dressing din oțet, ulei, sare și piper și se rulează, dar nu foarte strâns. În interiorul rulourilor se va pune sosul de coriandru și sosul de castraveți cu iaur. Se presară migdale strivite, cubulețe de mere sotate și totul se glazurează cu miere. Se decorează cu frunze de mentă și rondele de ridiche.
Este atât de gustos și de fresh acest carpaccio de castravete cu dressing de iaurt și coriandru și sote de mere verzi, încât mănânci de nu te mai oprești!
Paste cu sos de roșii cherry coapte și roșii confiate... Cheesecake cu lămâie și topping de zmeură...