Cartofii se asortează foarte bine cu brânzeturile, dar dacă mai adăugăm și puțin bacon și ceapă verde, vom avea o nebunie de gusturi în farfurie, un preparat gustos și sățios, perfect pentru masa de prânz sau cină.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Cartofi la cuptor umpluți cu brânzeturi, serviți cu bacon crocant și smântână:
- 4-5 cartofi mari
- 100 gr brânză telemea
- 150 gr brânză proaspătă de vaci
- 100 gr cașcaval afumat
- 150 gr bacon afumat
- 1 legătură de ceapă verde
- piper
- chimen
- frunze de busuioc
- mărar verde
Cum preparăm Rețeta de Cartofi la cuptor umpluți cu brânzeturi, serviți cu bacon crocant și smântână
Se spală bine cartofii cu buretele abraziv, se șterg, se presară cu sare grunjoasă și se înfășoară mai întâi în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și se dau la cuptor, la 200 de grade pentru o oră.
După acest interval, se scot cartofii și se lasă să se tempereze câteva minute, apoi se taie pe jumătate, transversal și se scobesc de interior, lăsându-le marginile de 5-6 mm.
Baconul se taie cubulețe și se trage la tigaie până se rumenește.
Citește și: Rețetă simplă de cartofi noi cu ciuperci și ceapă la cuptor
Brânza telemea se strivește, apoi se amestecă cu brânza proaspătă de vaci, cașcavalul ras și rondele de ceapă verde. În această compoziție se adaugă și miezul cartofilor, frunze de busuioc, mărar verde, chimen și piper măcinat.
Se umplu cartofii cu această compoziție și se dau la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade.
Citește și: Rețeta Cartofi în crustă de bacon umpluți cu ouă fierte și brânzeturi
Se servesc presărați cu baconul rumenit și, opțional, cu smântână.
Spor și poftă bună!
Dulceață din flori de soc. O rețetă de dulceață ce te cucerește cu aroma ei... Rețetă delicioasă de Salată de dovlecei cu iaurt și mărar verde - Rețeta lui Vlăduț...