- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Tuturor ne plac cartofii prăjiți, dar pur și simplu uneori mai simțim nevoia să încercam și altfel de garnituri, ceva mai ușoare din punct de vedere al caloriilor sau al modului de preparare.
Știai că poți să faci o variantă a cartofilor prăjiți mult mai sănătoasă și cu mai puțin ulei? Pentru această rețetă de cartofi la tigaie ai nevoie de următoarele ingrediente:
- cartofi
- câțiva căței de usturoi (usturoi pudră)
- un strop de ulei
- cimbru uscat
- sare și piper
Cum se prepară cea mai bună rețetă de cartofi la tigaie?
Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Copper Pan 28 CM, fiindcă are un triplu strat special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă și previne lipirea alimentelor. Am curățat cartofii, i-am tocat în cuburi de dimensiune medie, suficient de mici pentru a intra în tigaie.
Am pus tigaia la încins și am adăugat un strop de ulei, lăsând ca acesta să se înfierbânte. Când simțim că uleiul a devenit fierbinte adăugăm bucățile de cartof, pe care le lăsăm puțin la prăjit, cât să prindă la exterior o crustă crocantă și arămie.
Adăugăm apoi niște apă, cât să fie cartofii acoperiți până la jumătate și punem capacul. Între timp pisăm câțiva căței de usturoi. Mai verificăm cartofii cu furculița și când simțim că s-au muiat și sunt făcuți cum trebuie adăugăm usturoiul pisat sau pudră, sare și piper după gust, presărăm niște cimbru și asta e tot! Super garnitura noastră de cartofi la tigaie e gata!
Am pregătit rețeta în tigaia Regis Stone Copper Pan 28 CM, un instrument de gătit cu ajutorul căruia orice rețetă, oricât de îndrăzneață ar părea, devine o adevărată joacă de copil. Efectul de piatră încinsă previne lipirea alimentelor și apariția urmelor de arsură, pentru ca tu să poți găti cu cât mai puțin ulei, ba chiar deloc! În tigăile din gama Regis Stone poți face fripturi delicioase, clătite dulci, omlete pufoase sau garnituri savuroase!
Tigaia Regis Stone Copper Pan 28 CM are baza din oțel inoxidabil, ce permite distribuirea uniformă a căldurii în timpul gătirii, pentru ca tu să nu mai stai cu grija că ingredientele se vor lipi. În plus, marele avantaj este faptul că nu mai trebuie să gătești în mod obligatoriu cu ulei sau unt pentru a preveni lipirea, ci doar ca să dai gust mâncării.
Uneori nu e suficient să ai ingrediente proaspete sau talent culinar, ci și instrumente de calitate pentru gătit! Nu mai sta pe gânduri, așa că dotează-ți și tu bucătăria cu o super tigaie din gama Regis Stone!
Rețete cu pește. Șapte rețete cu șapte sortimente de pește, perfecte pentru zilele din post cu dezlegare la pește.... Din categoria rețetelor vechi cu iz de copilărie: Rețeta Batoane de post cu miere și mac...