Foarte aromată și frumos colorată, prăjitura cu dovleac și nuci te încântă prin aroma deosebită și culoare plăcută cu nuanțe de toamnă.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta de prăjitură cu dovleac și nuci:
- 4 ouă medii
- 125 g zahăr
- 400 g dovleac plăcintar, răzuit
- 125 g nucă măcinată
- 125 ml ulei
- 125 g făină
- 50 g pesmet
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- un praf sare
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Rețeta Prăjitura cu dovleac și nuci - Ingrediente
Într-un vas, la foc mic, amestecăm dovleacul dat pe răzătoarea mare cu 2 linguri de zahăr și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor și se dizolvă zahărul. Stingem focul, adăugăm scorțișoara și lăsăm răzătura de dovleac să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă, presărate cu puțină sare, adăugăm, treptat, restul de zahăr și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
Zeama de lămâie ajută albușurile să se mixeze mai bine și bezeaua să devină fermă mai rapid.
Încorporăm și gălbenușurile frecate cu ulei, bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie, apoi adăugăm dovleacul răcit, nuca măcinată și amestecată cu pesmetul și, la final, făina cernută împreună cu praful de copt.
Pesmetul adăugat în aluaturile de chec/pandișpan, le conferă acestora o textură mai aerată.
La rețeta de prăjitură cu dovleac și nuci vom obține o compoziție cu o textură mai groasă decât la rețeta de chec clasic.
Întindem compoziția într-o tavă de 20/30 cm tapetată cu hârtie de copt, o nivelăm cu o spatulă de tort și o coacem la 180 de grade, pentru30-35 de minute.
Lăsăm prăjitura cu dovleac și nucă să se răcească, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
O servim cu mare pofta, alături de un iaurt bun, lapte, ceai sau cafea, după pofta fiecăruia.
Conserve pentru iarnă. Două rețete de ardei iuți în oțet simple și rapide.... Rețetă de murături pentru iarnă: Conopidă cu sfeclă roșie în saramură...