Elena Nechifor, o concurentă din sezonul 9, ediția 14 a emisiunii culinare „Chefi la cuțite” de profesie cofetar amator, a preparat o rețetă de red velvet cake, pentru a-i impresiona pe Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu.
Desertul red velvet cake este foarte des preparat în ultimul timp și foarte apreciat în toate bucătăriile lumii. Însă fiecare cofetar interpretează rețeta după propria imaginație și propriul gust, așa cum a procedat și concurenta.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru acest desert delicios și cu aspect foarte frumos.
Rețetă de red velvet cake - Ingrediente
Folosind ingrediente de calitate precum cele din gama Lidl, ingrediente atent selecționate și foarte ofertante, preparatele nu pot fi decât absolut delicioase.
Ingrediente pentru blat:
- 400 gr zahăr tos
- 500 gr făină albă superioară tip 000
- 20 gr bicarbonat de sodiu ,
- 5 gr colorant alimentar roșu hidrosolubil
- 350 gr sana cu 3.5% grăsime
- 4 ouă
- 40 ml oțet
- 250 gr unt cu 82% grăsime
Ingrediente pentru cremă:
- 400 gr brânză philadelphia
- 300 gr zahăr tos
- esență de vanilie
- 700 ml frișcă lichidă
- 500 gr ciocolată albă
- 100 gr fructe proaspete
- macarons pentru decor
Rețetă de red velvet cake - Mod de preparare
Modul de preparare al spectaculosului desert nu este deloc complicat și nu necesită nici timp îndelungat. Însă sunt necesari câțiva pași importanți pentru o reușită sigură.
Preparare blat roșu
Pentru realizarea blatului se vor amesteca într-un vas ingredientele solide: făina, zahărul, bicarbonatul și colorantul alimentar.
Untul se pune la topit, la foc mic, apoi se lasă la temperat.
Citește și: Chefi la cuțite, 23 martie 2021.Rețetă de negresă cu sos de ciocolată, preparată de Gabriel Neamu
In alt vas se vor amesteca ingredientele lichide: oțetul cu ouăle șsi sana. Se omogenizează bine amestecul, apoi se adaugă untul topit.
Cănd compoziția este omogenă se încorporează în ea, treptat, amestecul de ingrediente solide. Se întinde compoziția rezultată în tava tapetată cu hârtie de copt, în strat subțire și se dă la cuptor pentru 12-15 minute, la 180 de grade.
Preparare creme
Se pun la bain marie ciocolata albă cu aceeași cantitate de frișcă lichidă. Se amestecă până se topește ciocolata și se dă vasul la rece, sau se pune în alt vas cu apă rece, pentru a urgenta răcirea. După răcire, se introduce mixerul în cremă și i se conferă volum și cremozitate.
În timp ce crema de ciocolată este la răcit se prepară și crema de brânză. Se pun într-un bol crema de brânză philadelphia cu zahărul și frișca lichidă. Se mixează până când compoziția devine omogenă și capătă cremozitate.
Cum se asamblează prăjitura red velvet
Când blatul roșu este răcit și cremele sunt preparate, se poate asambla prăjitura. cSe decupează blatul cu ajutorul unui inel circular. Prăjitura se asamblează în straturi succesive din blat roșu peste care se întind, cele două creme, alternându-le între straturi. Se decorează cu fructe proaspete și macarons.
Pentru mai multe rețete delicioase, urmăriți emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9, care este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.