Antena Căutare

Chefi la cuțite, 14 martie 2021. Rețeta Red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură, preparată de Daniela Vieriu

Un desert foarte reușit și apreciat de cei trei chefi în ediția 7 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite” a fost desertul Red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură, preparat de concurenta Daniela Vieriu.

Desert Red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură,prezentat în concursul Chefi la cuțite | Chefi la cuțite

Daniela Vieriu, o tânără din Iași, de meserie inginer economist, dar și cofetar, a preparat în cadrul concursului ”Chefi la cuțite”, sezonul 9, un spectaculos desert Red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură, cu care i-a cucerit pe cei trei jurați.

Rețeta de desert este o combinație tare interesantă și delicioasă între blaturi de red velvet cu mousse de ciocolată albă, crumble din nucă de cocos și inserție de zmeură. Pentru așa desert minunat, Chef Florin Dumitrescu ar fi oferit cuțitul de aur, dacă regulamentul concursului i-ar fi permis.

Ingrediente pentru rețeta Red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură:

Folosind ingrediente de calitate, ingrediente proaspete și atent selecționate, precum cele din gama Lidl, rezultatul desertului va fi sigur, iar gustul pur și simplu delicios.

Articolul continuă după reclamă

Pentru blatul red velvet :

  • 4 ouă
  • 125 gr zahăr
  • 75 ml lapte călduț
  • 75 ml ulei floarea soarelui
  • 130 gr iaurt grecesc
  • colorant roșu, gel
  • esență red velvet
  • extract de vanilie
  • 175 gr făină albă
  • 30 gr cacao
  • 10 gr bicarbonat de sodiu
  • 10 gr praf de copt
  • 2 gr sare

Pentru mousse de cocos și ciocolată albă:

  • lapte de cocos cu coeficient mare de grăsime
  • 250 gr ciocolată albă de calitate
  • 250 gr mascarpone

Pentru crumble de cocos:

  • 140 gr zahăr alb
  • 160 gr unt 82% grăsime nesărat
  • 200 gr făină albă
  • 10 gr fulgi nuca cocos

Pentru inserția de zmeură:

  • 500 gr zmeură congelată
  • 100-150 gr zahăr alb
  • 250 ml suc natural de pepene roșu sau din fructe de pădure
  • coajă de lămâie
  • 50 gr agar agar

Pentru decor:

  • zmeură proaspătă
  • zahăr pudră
  • microplante
  • panseluțe comestibile

Mod de preparare pentru rețeta Red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură:

Chiar dacă desertul este mai complex, având în vedere multitudinea elementelor care îl compun, nu necesită timp îndelungat de preparare, ci doar puțină răbdare și dexteritate.

Citește și: Chefi la cuțite, 7 martie 2021. Rețetă de Choux Craquelin, preparată de concurenta Elena Matei

Cum se prepară blatul red velvet

Se pun ouăle sparte în bolul mixerului, se adaugă sare și zahărul și se mizxează până devin spumoase. Se adaugă uleiul, apoi iaurtul, aromele și laptele călduț în care se pune colorantul.

Compoziția se omogenizează și se încorporează în ea făina amestecată cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul. Se întinde compoziția pentru red velvet în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

Cum se prepară mousse de cocos și ciocolată albă

Punem la încălzit laptele de cocos. Când acesta a devenit suficient de fierbinte adăugăm ciocolata albă ruptă mărunt. Amestecăm intens până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția, apoi o dăm la rece.

După ce s-a răcit baza din lapte de cocos o mixăm împreună cu mascarponele.

Citește și: Chefi la cuțite 8 martie 2021. Supă cremă de porumb în două culori cu popcorn afumat și spumă de coriandru, gătită de Khalil Saer

Cum se prepară inserție din zmeură și gel din zmeură

Zmeura o punem într-o cratiță pe foc, împreună împreună cu zahărul, sucul natural și le lăsăm să fiarbă câteva minute. Blendam această compoziție și o strecurăm, astfel încât să rămână doar siropul obținut, apoi îl punem înapoi pe foc.

Adăugăm agar-agar și mai fierbem siropul câteva minute. La final adăugăm puțină coajă de lămâie. Lăsăm compoziția câteva minute la răcorit și o turnăm în 4 – 5 forme de silicon.

Restul inserției ce a rămas în vas o lăsăm să se răcească, apoi o procesăm în blender și obținem un gel de zmeură, adăugând câte puțin și din sucul natural de fructe.

Cum se prepară crumble din cocos

Amestecăm rapid toate ingredientele și formăm un aluat sfărâmicios.Îl întindem pe hârtie de copt, într-o tavă și îl dăm la cuptor pentru 10 minute la180 de grade.

Când toate aceste preparate sunt gata, asamblăm deliciosul desert red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură.

Vrei să le oferi celor dragi un desert preparat în casă, dar ai puțin timp la dispoziție să le oferi celor mici un mic răsfăț preparat în casă. Doar știi cât de mult le plac piticilor dulciurile tale. Dacă vrei să îi încânți pe cei mici cu un deliciu de casă prepară această prăjitură cu foi și cremă de cacao.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x