Gustoasă și sățioasă această ciorbă de cartofi cu cârnați, altceva nici nu-ți mai dorești la masă!
Ingrediente pentru Ciorbă de cartofi cu cârnați
- 4 cartofi mari
- 2 morcovi
- 1 țelină
- câteva crenguțe de cimbru
- tarhon uscat
- 1 conservă de roșii întregi sau cuburi
- 1 ardei gras roșu
- 2 cepe albe
- 4 cepe roșii
- Sare
- Piper
- boia de ardei iute
- 4 foi de dafin
- 500 g cârnați de casă afumați
- pastă de ardei copți
- 100 ml ulei
- 1 lămâie
- 4 ardei iuți
Mod de preparare ciorbă de cartofi cu cârnați
Se curăță și se toacă toate legumele, se taie rondele cârnații.
În uleiul încins se pun la prăjit cârnăciorii până se rumenesc puțin pe ambele părți.
Se adaugă ceapa și boiaua de ardei, se călește puțin, după care se adaugă legumele (cu excepția cartofilor) și se completează cu apă, apoi se lasă totul la fiert.
După ce legumele sunt aproape fierte, se adaugă și cartofii.
Când aceștia sunt pătrunși, se adaugă roșiile și pasta de ardei, crenguțe de cimbru, foile de dafin, sare după gust, piper și câteva frunze de țelină.
Se mai lasă să clocotească puțin, apoi se oprește focul și se adaugă tarhonul și câteva frunze de țelină, iar după gust, zeamă de lămâie.
Se servește cu ceapă roșie și ardei iute.
Scoverjoare de mălai servite cu smântână și fructe de pădure... Tiramisu. Un tort simplu, dar foarte delicios și răcoros!...