Cremă de urzici cu biscuite de parmezan, o rețetă gustoasă, cu iz de copilărie.
Ingrediente pentru rețeta Cremă de urzici cu biscuite de parmezan
- 1 kg urzici
- 1 praz
- 1 țelină
- 1 morcov
- 200 ml smântână lichidă grasă
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- 20 gr sare
- mentă
- 10 gr piper
- 10 ouă de prepeliță
- 100 gr parmezan
- 200 gr făină
- 50 gr sare de mare grunjoasă
- 500 gr piept de porc feliat
- flori comestibile
- 500 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare pentru rețeta Cremă de urzici cu biscuite de parmezan
Urzicile se curăță și se opăresc în apă clocotită cu puțină sare.
Prazul, țelina și morcovul, se pun în tigaie la călit cu unt.
Când sunt fierte, se adaugă urzicile la călit, peste legume.
Se trec toate prin blender și se adaugă zeamă de la urzici, mentă și smântână lichidă, până obținem o textură cremoasă.
Separat, se pregătesc biscuiții din parmezan, făină, unt și smântână lichidă.
Într-un ceaun se pune pieptul de porc tăiat în bucăți mici și se fac jumări, iar într-o tigaie se fac ochiuri din ouăle de prepeliță.
Prepelițe umplute, cu conopidă gratinată... Chec cu cacao și Lapte de pasăre. Două rețete îndrăgite, din copilărie....