Gustul simplu și delicios al cremei de zahăr ars îl știm cu toții încă din copilărie. Însă atunci când adăugăugăm și aromele preferate, va fi o adevărată nebunie-n farfurie.
Ingrediente
- 8 ouă
- 1 l lapte
- 300 g zahărcoajă rasă de portocală
- 1 linguriță esență de migdale
- un praf sare
- 150 g zahăr pentru caramelizat
Mod de preparare cremă de zahăr ars cu aromă de portocale și migdale
Se mixează ouăle mai întâi cu un praf de sare, pentru a se intensifica culoarea.
Se adaugă zahărul și se mixează până când acestea se spumează.
Apoi se adaugă laptele, esența și coaja de portocală și se omogenizează compoziția.
Se caramelizează zahărul și se glazurează cu acesta, pereții unor forme mici, de ceramică.
Se lasă să se întărească zahărul caramelizat, apoi se distribuie compoziția pentru cremă, în vasele de ceramică.
Se așază într-o tavă cu puțină apă și se dau la cuptor la 180 de grade, pentru 35-40 de minute până când crema este preparată.
Se lasă să se tempereze, apoi se răstoarnă pe farfurii și se decorează cu ceva fructe și praline.