Frumos colorată și plăcut aromată, va fi un deliciu servită la mic dejun, această Dulceață din coji de pepene roșu!
Ingrediente pentru Dulceață din coji de pepene roșu
1 kg coaja de pepene roșu
800 g zahăr
zeama de la o lămâie
3-4 plicuri zahăr vanilat
1 baton de scorțișoară
250 ml apă
Mod de preparare Dulceață din coji de pepene roșu
După ce a fost consumat miezul roșu al pepenelui, se curăță coaja de partea verde și se taie în cuburi mici.
Se mai lasă puțin și din partea roșie, pentru un plus de culoare, dar cu mare grijă să nu fie prea zemoasă.
Se pun cubulețele de coajă în vas și se adaugă zahărul peste ele.
Se amestecă bine și se lasă așa câteva ore, tot amestecându-le până se formează sirop.
Se adaugă apa, batonul de scorțișoară și se transferă vasul pe foc, lăsând dulceața să fiarbă la foc mic până când siropul se îngroașă.
Spre final de fierbere se adaugă și zahărul vanilat și zeama de lămâie.
Se îndepărtează batonul de scorțișoară și se pune dulceața fierbinte în borcanele sterilizate.
Se înfiletează capacele și se acoperă borcanele cu o pătură, lăsându-le să se răcească lent, apoi se trec în cămară.