Căutare Live

Cum să prepari renumitul Tort Raffaello, la tine acasă!

Dacă vă plac bomboanele Raffaello, încercați și rețeta de Tort Raffaello, sigur vă va cuceri!

Tort Raffaello

Dacă vă plac bomboanele Raffaello, încercați și rețeta de Tort Raffaello, sigur vă va cuceri!


Ingrediente pentru rețeta de Tort Raffaello

  • 6 ouă mari
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahăr
  • 100 g făină de migdale
  • 125 g făină de grâu
  • esență de vanilie
  • 200 g ciocolată albă
  • 400 ml lapte de cocos
  • 250 g mascarpone
  • 500 g frișcă
  • 40 gnucă de cocos
  • 30 g zahăr pudră
  • esență de cocos
  • 200 g migdale întregi
  • ciocolată albă, pentru decor

​Mod de preparare pentru rețeta de Tort Raffaello

Preîncălzim cuptorul la 165 de grade.

Separăm gălbenușurile de albușuri.

Adăugăm un praf de sare peste albușuri și le mixăm spumă.

Adăugăm zahărul, treptat și mixăm până când nu se mai simt cristalele de zahăr.

Amestecăm gălbenușurile cu esența de vanilie.

Adăugăm gălbenușurile peste bezea și omogenizăm compoziția încet.

Citește și
Chef Sorin Bontea a mers prima dată în Grecia cu ocazia filmărilor „Chefi fără limite”. Juratul și-a schimbat radical părerea
Chef Sorin Bontea a mers prima dată în Grecia cu ocazia filmărilor „Chefi fără limite”. Juratul și-a schimbat radical părerea
Chef Sorin Bontea a mers prima dată în Grecia cu ocazia filmărilor „Chefi fără limite”. Juratul și-a schimbat radical părerea
colaj-ion-raluca-mireasa
Mireasa 2021, sezonul 4. Raluca l-a dus pe Ion la părinții ei. Cum l-a „testat” tatăl iubitei sale: „A încercat să vadă”
Mireasa 2021, sezonul 4. Raluca l-a dus pe Ion la părinții ei. Cum l-a „testat” tatăl iubitei sale: „A încercat să vadă”
chef iosif stefanescu
Cine e chef Iosif Ștefănescu, simpaticul co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1
Cine e chef Iosif Ștefănescu, simpaticul co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1
Mai multe articole

Într-un bol, cernem făina și o amestecăm cu făina de migdale, apoi o adăugăm peste compoziția de mai sus.

Compoziția rezultată o întindem într-o tavă și o coacem pentru aproximativ 35-40 de minute in cuptorul preîncălzit.

Când blatul este copt, îl scoatem pe un răcitor și îl lăsăm în formă pentru câteva minute, să se mai tempereze, apoi il scoatem din formă și îl lăsăm la răcit complet.

Preparăm crema.

Punem ciocolata și 200 ml lapte de cocos într-un vas, pe baie de aburi și amestecăm până când ciocolata se topește și compoziția este omogenă, apoi o lăsăm la răcit.

Batem frișca până când are consistența dorită și o dăm la rece.

Într-un alt vas punem mascarponele și îl mixăm spumă, apoi adăugăm compoziția de ciocolată răcită și frișca.

Adăugăm cocosul și amestecăm.

Lăsăm compoziția 10 minute la rece.

Cand blatul s-a răcit, îl proporționăm, îl însiropăm cu laptele de cocos rămas și ansamblăm tortul. Deasupra ultimului strat de cremă presărăm nucă de cocos și adăugăm bomboanele Raffaello.

Piept de rață cu piure de păstârnac și sos de vișine... Budincă de brânză dulce cu banane...
Ultimele știri