De 1 Decembrie, o porție de fasole cu cârnați e tot ce ai nevoie, române! Nu poate trece Ziua Națională a României, fără să guști măcar din această delicioasă mâncare tradițională! a1.ro își oferă cea mai simplă rețetă! Și cea mai delicioasă, am adăuga noi!
LISTA DE INGREDIENTE
pentru 2 porţii
2 cârnaţi de casă (de preferat afumaţi)
300 g fasole uscată (sau o conservă de fasole de 400 g, fiartă gata)
1 ceapă mare
3 căţei de usturoi
1 ardei gras
150 ml sos concentrat de roşii (sau bulion)
50 ml de ulei
1 linguriţă de cimbru uscat
½ linguriţă de boia de ardei dulce
1 frunză de dafin
MOD DE PREPARARE
Dacă nu folosiţi fasole din conservă, atunci boabele trebuiesc alese, spălate bine în mai multe ape şi dacă ştiţi că fasolea e mai veche, e bine să o lăsaţi la înmuiat timp de câteva ore înainte să o puneţi la fiert în apă cu un praf de sare.
Fasolea fiartă o scurgem şi o păstrăm deoparte cât ne ocupăm de cârnaţi şi de restul de legume.
Prăjim cârnaţii în uleiul încins în prealabil, întorcându-i ca să se rumenească pe toate părţile. Puteţi să profitaţi, aşa cum am făcut eu, şi să prăjiţi mai mulţi cârnăciori.
După ce cărnaţii s-au prăjit, se scot pe o farfurie, iar în uleiul rămas în tigaie călim ceapa şi ardeiul gras.
Când ceapa devine translucidă, adăugăm şi usturoiul tocat mărunt sau trecut prin presă.
Lăsăm usturoiul să se călească 1 minut cât să îsi dezvolte aroma, apoi adăugăm sosul de roşii şi boabele de fasole fiartă. Dacă sosul e mai grosuţ, aşa cum a fost al meu, sau dacă folosiţi bulion, adăugaţi tot acum cam 150 ml apă.
Apoi adugăm cârnăciorii sau oprim o porție simplă dacă ținem post.
Neaparat avem nevoie de murături!
Sursă: bucate-aromate.ro
VIDEO! Cheesecake cu banană, desertul care a înnebunit America și care se prepară cât ai zice: DELICIO(U)S!... Cel mai simplu și gustos tiramisu din lume! E gata imediat, dar succesul e garantat!...