Fie că vrei să încerci un preparat mai deosebit sau fie că efectiv îți e poftă de o mâncare de vinete, atunci această rețetă e ideală pentru tine.
Ai nevoie de:
- piept de pui
- 2 vinete mari
- ceapă
- usturoi
- roșii
- bulion
- năut fiert
- pătrunjel
- condimente după gust
Cum se face?
Vinetele se taie cuburi și se prăjesc în puțin ulei, până sunt rumenite. Se lasă la răcit și apoi se toacă ceapa și jumate de căpățână de usturoi, se călesc în ulei. Se adaugă pieptul de pui tăiat fâșii, roșii tocate, apă și puțin bulion și se lasă la fiert. Când preparatul e aproape gata se adaugă boabe de năut și pătrunjel și se mai dă în clocot câteva minute.
Se potrivește sosul pentru a fi dulce-aromat cu usturoi și se servește cu garnitură de orez basmati, felii de ceapă sau de castravete murat. Sau poți încerca varianta de post, fără carne.
Poftă bună!
Știi care e secretul bezelei crocante? Rulada cu zmeură și bezea te va cuceri! Învață să prepari cel mai delicios desert... Prăjitura "Mălai dulce", un desert pe cât de simplu, pe atât de gustos și de nerefuzat. Se face rapid, fără bă...