Bezeaua italiană este acea bezea de albușuri care se prepară cu sirop de zahăr fierbinte și este mai cremoasă, mai gustoasă și albușurile nu mai au acel gust de crud, de negătit.
Rețeta Spumă de căpșuni cu bezea italiană - Ingrediente:
- 300 gr căpșuni mai coapte
- 3 albușuri de ouă medii
- 150 gr zahăr
- 40 ml apă
- un praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
Rețeta Spumă de căpșuni cu bezea italiană - Preparare
Oprim 3 linguri din cantitatea de zahăr, iar restul îl fierbem împreună cu apa până obținem un sirop consustent, puțin mai fluid decât cel pentru dulceață. Addăugăm spre final și extractul de vanilie.
Cât timp siropul fierbe, mixăm albușurile presărate cu puțină sare până devin spumoase. Adăugăm, treptat, cele trei linguri de zahăr, oprite și vom obține acea bezea fermă, ca pentru pandișpan.
Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată și căpșuni
După ce siropul de zahăr este bine legat, îl turnăm în fir subțire peste bezea și mixăm energic până când bezeaua îl absoarbe și devine foarte cremoasă.
Căpșunile spălate, scurse și curățate de codițe se pasează cu ajutorul unui blender și, doar dacă ne incomodează sâmburii, trecem piureul printr-o sută deasă.
Încorporăm. treptat și ușor, bezeaua italiană în piureul de căpșuni și vom obține o spectaculoasă și apetusantă spumă de căpșuni.
Citește și: Cum faci cel mai simplu și delicios crumble cu căpșuni
Porționăm spuma de căpșuni cu bezea italiană în cupe de sticlă și o dăm la rece pentru cel puțin o oră înainte de a fi servită.
Este delicioasă rece, de la frigider!
Cum preparăm cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok... Rețete cu căpșuni. Dulceață de căpșuni și Gem de căpșuni. Trucuri pentru o culoare perfectă....