Luna mai aduce cu sine o mireasmă de flori de liliac care ne bucură simțurile. Însă chiar mai mult decât ai crede! Dulceața din flori de liliac e în „trend” acum, iar cele mai iscusite gospodine nu mai contenesc în a lăuda deliciosul desert.
INGREDIENTE
300 g petale de liliac
800 g zahăr
1,2 l apă
zeamă de la 1/2 lămâie
2 plicuri zahăr vanilat
MOD DE PREPARARE
Toate petalele se spală și se lasă la scurs pe un prosop de bucătărie;
Apa cu zahărul se pun într-o cratiță la fiert până la topirea totală a zahărului. Se adaugă petalele frecate cu zeamă de lămâie, zahăr vanilat, iar întreaga compoziție se lasă la fiert o oră;
la final, dulceața se toarnă în borcane.
FOTO: culinar.ro
SURSĂ ORIENTATIVĂ DE INSPIRAȚIE: bucătăraș.ro
Fantezie de weekend, un deliciu ce te va înnebuni de plăcere! Ai nevoie de doar două ingrediente!... I se mai spune și „zeama economică a studentului lefter”, dar e atât de gustoasă! Supa de roșii cu orez, un deliciu la c...