Dacă vă plac langoșii, sau plăcintele cu brânză, trebuie să le încercați și în varianta latină cum sunt aceste „Empanadas cu creveți și cașcaval”! Vor fi de mare efect!
Ingrediente pentru Empanadas cu creveți și cașcaval
- Pentru aluat:
- 250 g făină
- 120 g unt
- 1 ou
- 30 ml apă rece
- un praf de sare
- 1/2 liguriță zahăr
- Pentru umplutură:
- 150 g cașcaval
- 100 g creveți
- Pentru salată :
- Salata verde
- 2 roșii mici
- 1 ceapă
- ulei de măsline,
- sare
- 1 lămâie
Mod de preparare Empanadas cu creveți și cașcaval
Pentru aluat se pune făina într-un vas, iar la mijlocul ei se amestecă rapid, oul cu untul rece, puțină sare și putin zahăr.
Se toarnă câte puțină apă rece și se încorporează făina.
Aluatul rezultat se acoperă cu folie și se dă la rece 10-15 minute, apoi se împarte în 5 părți egale.
Se întinde fiecare parte de aluat și se umple cu creveți și cașcaval.
Se presează bine marginile aluatului și se prăjesc plăcintele în ulei încins, câte un minut pe fiecare parte.
Se servesc delicioasele Empanadas cu creveți și cașcaval, cu diverse salate.
Ton în mantie de chives și lămâie cu piureuri de legume, în coșulețe de parmezan... Reteta ciorbă țărănească de gâscă cu tăieței de casă...