Nu doar preparatele din carne de porc pot fi gustoase, ci și cele din carne de vițel, precum în rețeta File de vițel cu demi glace și legume!
Ingrediente pentru rețeta File de vițel cu demi glace și legume
- 1 kg mușchi de vițel
- 500 g cartofi
- Timo
- Rozmarin
- 400 g smântână de gătit
- 250 g unt
- Sare
- Piper
- 1 cățel de usturoi
- Nucșosară
- 8 baby morcovi
- 1 conopidă medie
- Ulei de măsline
- 250 g făină
- Microplante
- Demi glace
Mod de preparare pentru rețeta File de vițel cu demi glace și legume
Muschiul de vită se curăță de tendoane și grăsime si il voi face lejer in tigaie,
dupa care in cuptor aprox, se condimentează cu sare și piper și se rumenește la tigaie pe toate părțile.
Apoi, se mai prepară la cuptor pentru 10 minute.
Cartofii curățați, spălați și tăiați în cuburi, se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se pasează, adăugând și unt. Se trec prin sită, apoi se amestecă cu smântână pentru cremozitate și se aromatizează cu rozmarin și timo.
Baby morcovii și conopida albă se vor fierbe, separat, în apă clocotită cu sare, apoi se scurg și se trag la tigaie în unt.
Din făină cu ulei și nucșoară se prepară un coral( ca la sosul bechamel), pentru a decora farfuria cu preparatul.
Muschiuleț de porc cu gulie fondantă și piure de cartofi dulci... Plăcintă cu dovleac pentru Halloween. Cea mai simplă rețetă de la bunica...